Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pola Leskovca bez grejanja

rssBookmark and Share

26.02.2012. Autor : T.Stevanović |

Od tri velika kotla centralne leskovačke kotlarnice "Crvena Zvezda" vlasništvo Javno-komunalnog preduzeća "Toplana" u ovom gradu, otkazao je glavni kotao,potvrđeno je ''Južnoj Srbiji''. Nakon pokušaja da se kvar što pre sanira došlo je do havarije izlazne grejne cevi, srećom bez ljudskih žrtava.

Pola Leskovca bez grejanja

Skoro polovina stanbenih i poslovnih objekata cenrtralnih gradskih ulica Leskovca , priključenih na ovaj toplovod je ostalo bez grejanja, iako je početkom vikenda u Leskovcu u jutarnjim satima zabeleženo oko minus 10 stepena.

-Moraćemo što pre da rashladimo radni prostor kotlarnice i havarisani kotao, kako bi varioci mogli bezbedno da zavare oštećeni deo izlaznog suda. Nadamo se da će početkom naredne sedmice oko 1.800 korisnika grejanja sa ovog toplovoda ponovo imati tople radijatore - kaže Novica Stojanović tehnički rukoviodilac ovog preduzeća.

Pored tehničkih problema ovo leskovačko javno preduzeće muku muči i sa neredovnim platišama utroška toplotne energije, dugovi dužnika su milionski i iz godine u godinu se gomilaju.


#   bez grejanja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima