Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полагањем венаца на споменик ослободиоцима и доделом награда обележен Дан града

rssBookmark and Share

Ниш 11.01.2023. Јужна Србија Инфо

Полагањем венаца на споменик ослободиоцима Града и први пут на споменик Тодору Станковићу, који је истакао српску заставу на тврђави 1878. године, свечаном седницом Скупштине Града на којој су колективима и појединцима додељене Награде 11. јануар, обележен је Дан града Ниша.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Добитници највишег градског признања Награде 11. јануар ове године су Академски хор Студентског културног центра и Народно позориште, као и Мирослав Величковић, аутор књиге „Споменици војника и ратника на Старом гробљу у Нишу, Ђовани Антониоли, директор и сувласник фабрике Олимпиас Книттинг Сербиа и редитељ Жељко Мирковић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је грађанима Дан града, лауреатима на награди и поручила да је 11. јануар велики историјски дан за Ниш и за Србију, истакавши да посвећеним и преданим радом за уређенији град и боље услове за све који у њему живе постајемо достојни слободе и борбе оних који су положили животе за њу.

Резултат је оно што нас чини једино задовољним и верујем да су резултати свима видљиви: од отварања Константинове Медијане, храма Светог Василија, паркова, нових водовода, асфалтираних улица, уређених тротоара, спортских терена… Пред нама су нови изазови и спремни смо да наставимо да радимо са истом енергијом, са истим ентузијазмом и у договору са грађанима, навела је она.

Градоначелница је претходно заједно са председником Скупштине Града, представницима Војске Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Полицијске управе, градских општина положила венце на споменик ослободиоцима на Тргу краља Милана и на споменик Тодору Станковићу на Старом гробљу.

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Народно позориште   Награда 11. јануар   Дан ослобођења од Турака
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима