Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Polaganjem venaca na spomenik oslobodiocima i dodelom nagrada obeležen Dan grada

rssBookmark and Share

Niš 11.01.2023. Južna Srbija Info

Polaganjem venaca na spomenik oslobodiocima Grada i prvi put na spomenik Todoru Stankoviću, koji je istakao srpsku zastavu na tvrđavi 1878. godine, svečanom sednicom Skupštine Grada na kojoj su kolektivima i pojedincima dodeljene Nagrade 11. januar, obeležen je Dan grada Niša.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Dobitnici najvišeg gradskog priznanja Nagrade 11. januar ove godine su Akademski hor Studentskog kulturnog centra i Narodno pozorište, kao i Miroslav Veličković, autor knjige „Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju u Nišu, Đovani Antonioli, direktor i suvlasnik fabrike Olimpias Knitting Serbia i reditelj Željko Mirković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je građanima Dan grada, laureatima na nagradi i poručila da je 11. januar veliki istorijski dan za Niš i za Srbiju, istakavši da posvećenim i predanim radom za uređeniji grad i bolje uslove za sve koji u njemu žive postajemo dostojni slobode i borbe onih koji su položili živote za nju.

Rezultat je ono što nas čini jedino zadovoljnim i verujem da su rezultati svima vidljivi: od otvaranja Konstantinove Medijane, hrama Svetog Vasilija, parkova, novih vodovoda, asfaltiranih ulica, uređenih trotoara, sportskih terena… Pred nama su novi izazovi i spremni smo da nastavimo da radimo sa istom energijom, sa istim entuzijazmom i u dogovoru sa građanima, navela je ona.

Gradonačelnica je prethodno zajedno sa predsednikom Skupštine Grada, predstavnicima Vojske Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Policijske uprave, gradskih opština položila vence na spomenik oslobodiocima na Trgu kralja Milana i na spomenik Todoru Stankoviću na Starom groblju.

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Narodno pozorište   Nagrada 11. januar   Dan oslobođenja od Turaka
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima