Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

12. Беседе Зорану у част

rssBookmark and Share

15.02.2017. Јужна Србија Инфо

Такмичење “Беседе у Зоранову част” ове године се одржава по 12. пут, у знак сећања на премијера Зорана Ђинђића. Познато је колико је Зоран Ђинђић веровао у младе, едуковане и храбре људе.

12. Беседе Зорану у част

Славећи живот Зорана Ђинђића, ове године ће беседништво Зорану у част бити одржано под темом “Да млади људи не би одлазили у свет, потребно је да свет доведемо у земљу”.

 Као и свих претходних година организатори овог такмичења, Демократска странка и Фондација “Др Зоран Ђинђић” учешће младих у овом беседништву сматрају врло важним за промоцију визије и вредности модерне Србије, које је управо дефинисао др Зоран Ђинђић. Циљ такмичења је, поред тога да се младим људима омогући да искажу своје потенцијале и унапреде вештине беседништва. 

Млади говорници старости од 18 до 30 година, без обзира на формално образовање, пол, националност или политичко опредељење, могу се пријавити за квалификациона надметања у беседништву. Заинтересовани учесници/це су обавезни/е да најкасније до 24. фебруара 2017. године пошаљу пријаву са насловом, текстом и снимком своје беседе на мејл: besedništvo@ds.org.rs или на мејл Градског одбора Демократске странке у Нишу: nis@ds.org.rs Учесници/це из Ниша све информације могу добити на телефон: 065/2522364. 

Стручни жири ће након анализе и оцењивања изабрати полуфиналисте такмичења. Полуфинале ће се одржати 4. (и 5.) марта. Финале такмичења ће се као и увек одржати  12. марта, на годишњицу Ђинђићеве смрти, у Југословенском драмском позоришту у Београду. 

 


#   ДС   Зоран Ђинђић   Беседе   беседништво
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима