Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

25 одбора: Ђиласе, одлази!

rssBookmark and Share

Прокупље 12.01.2014. Tanjug

У Демократској странци (ДС) наставља се изјашнавање општинских одбора и до сада је 25 затражило оставку лидера странке Драгана "Дрвосека" Ђиласа. Њему у највећој мери отказују послушност одбори са југа Србије.

25 одбора: Ђиласе, одлази!

Према списку, у који смо имали увид, оставку актуелног лидера демократа затражили су општински одбори Врачара, Србобрана, Земуна, Свилајнца, Суботице, Алексинца, Врањске Бање, Коцељева, Деспотовца, Прокупља, Богатића, Ариља, Босилеграда, Власотинца, Обилића, Ћићевца, Лепосавића, Ћуприје, Сечња, Лебана, Беле Паланке Димитровграда, Бабушнице, Куршумлије и Месни одбор Ново Насеље, који је део Градског одбора Новог Сада.

Председник Покрајинског одбора ДС за Војводину Мирослав Васин је Тањугу рекао да је његов матични Месни одбор у Новом насељу подржао захтев за смену лидера Ђиласа, али и указао да тај одбор има 90 чланова и да се од 35 присутних за такав предлог изјаснило 21 члан.

Због тога, односно чињенице да је састанку присуствовала тек трећина чланова, додао је, поставља се питање релевантности такве одлуке.У Новом Саду има 45 месних одбора ДС.

У странци кажу да се изјашнавање одбора наставља, а да су општински одбори Старог града и Звездаре раније најавили да неће тражити оставку председника странке.

Општински одбор ДС у Горњем Милановцу донео је одлуку о безусловној подршци председнику Драгану Ђиласу и актуелном руководству до редовних избора у новембру 2014. године. Демократе у Горњем Милановцу сматрају да било какво унутарстраначко надметање у овом моменту може да нанесе штету ДС, наведено је у данашњем саопштењу.

Такође, председник Општинског одбора ДС у Смедеревској Паланци Радослав Милојичић сматра да би унутарстраначки избори пре београдских и евентуалних ванредних парламентарних нанели штету странци и да је потребно "тражити трећи пут". Како је Тањугу речено из више извора у странци, општински одбори су покренули серију изјашњавана незадовољни све лошијим изборним резултатима ДС на локалу, као и одлуком Ђиласа да сам састави листу кандидата за градске изборе, дакле без консултовања Градског одбора Београда и свих општинских одбора.

ДС сада има 160 општинских одбора, али је функционално 130, кажу у странци.

Седница Главног одбора странке заказана је за 18. јануар и биће одржана у Новом Саду, када се очекује и расплет унутарстраначке ситуације.


#   Прокупље   Алексинац   Куршумлија   ДС   Власотинце   Лебане   Босилеград   Димитровград   Бабушница   Драган Ђилас   Општински одбор   Месни одбор   унутарстраначки избори
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима