Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политика


<<<34567>>>Укупно: 2269  |  Приказано: 41 - 50

Локални избори "натегнуто" можда 12. маја, или....

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 10.03.2024.
Локални избори

Председник Србије, Александар Вучић, истакао је да је учинио техничку грешку у вези са процедуром око расписивања локалних избора, али је нагласио да грешка има само формални, а не суштински значај. Објаснио је да избори морају бити расписани у року од месец дана од тренутка када је могуће конституисање скупштине, што је био 3. март.

опширније

Коментара: 0

"Заветници" по Черчилу "немамају вечне пријатеље и непријатеље, већ само интерес" - заједно са СНС и СПС на листи за изборе у Сврљигу

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 10.03.2024.
Политички прагматизам

Општински одбор "Заветника" из Сврљига "изненадио" је политичку сцену југоистока Србије објавом да ће на предстојећим локалним изборима формирати заједничку листу са Српском напредном странком (СНС) и Социјалистичком партијом Србије (СПС). Ова одлука представља "преокрет" у политици, будући да су Заветници донедавно били критичари локалне…

опширније

Коментара: 0

Београдски избори 28. априла или 5. маја, вероватно и у Нишу и Новом Саду - 5. мај мало вероватно јер је Васкрс?!

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 09.03.2024.
Локални избори 28. априла или на Васкрс?!

Председник Србије, Александар Вучић, изнео је предлог датума за београдске изборе, наглашавајући могућност да се одрже 28. априла или 5. маја, дана када је у православном календару Васкрс. Овај предлог објављен је у оквиру дијалога о роковима и условима за одржавање локалних избора у Београду.

опширније

Коментара: 0

Ана Брнабић кандидат за председниицу Скупштине Србије

Јужна Србија Инфо 06.03.2024.
Мандатар познат за десет дана

Председник Србије и члан СНС-а, Александар Вучић, изјавио је да је на седници Председништва СНС-а договорено да ће Ана Брнабић бити кандидат за председницу Скупштине Србије, док ће кандидат за градоначелника Београда бити Александар Шапић.

опширније

Коментара: 0

"Ниш, Мој Град" и Нови ДСС позивају на јединство опозиције у борби за фер изборне Услове

И.В. Јужна Србија Инфо 05.03.2024.
Позив на јединство

Нова Демократска странка Србије и Коалиција "Ниш, Мој Град" упутили су позив свим нишким опозиционим организацијама да се заједно договоре о кључним изборним условима у недељу, 10. марта, у просторијама Новог ДСС-а.

опширније

Коментара: 0

Протест "Анти-бетон журка" у Нишу: Грађани се боре за очување јавне површине

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 04.03.2024.
Грађани се боре за очување јавне површине

У недељу, 3. марта, парк изнад Старе циглане у Нишу био је поприште другог протеста грађана под називом "Анти-бетон журка". Организована од стране удружења грађана "Нишлије да се питају", ова акција је одјекнула као одговор на све веће отимање јавних површина у граду у корист инвеститора.

опширније

Коментара: 0

Ђорђе Станковић: Уједињенем ћемо поновити 1996., спреман сам да подржим Драгана Милића као носиоца заједничке листе опозиције

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 02.03.2024.
Уједињенем ћемо поновити 1996. годину

Ђорђе Станковић посланик Народног покрета Србије из Ниша, подржава идеју уједињења и ширења иницијативе на цивилни сектор ради формирања већег, јаснијег и стручнијег фронта за промене.

опширније

Коментара: 0

Керковић позвала опозицију да се уједини пред локалне изборе у Нишу

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 01.03.2024.
Керковић позвала опозицију да се уједини

Уочи локалних избора, опозиција у Нишу стоји пред јединственом приликом и историјском одговорношћу да смени локалну власт која је, према речима проф. др Тамаре Миленковић Керковић из "Двери", узурпирала јавни интерес и владала без легитимитета.

опширније

Коментара: 0

"Као некада", бивше демократе на окупу у Нишу, за једне добро, за друге "већ виђено"

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 24.02.2024.

Коалиција "Ниш, мој град" и Нова демократска странка Србије су потписале декларацију о сарадњи, истичући да у заједничкој сарадњи виде нову наду за град Ниш. Према наводима из Коалиције "Ниш мој град" Бранислав Јовановић није више њихов члан и излази на локалне изборе са странком "Ново лице Србије".

опширније

Коментара: 0

Одложена конститутивна седница СГ Београда, у сали није било напредњака, социјалиста и одборника и листе "Ми"

Јужна Србија Инфо 19.02.2024.
Да ли ће београдски избори бити поновљени?

Одлагање конститутивне седнице Скупштине града Београда за 1. март изазвано је недостатком кворума, јер у сали није било посланика са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", Социјалистичке партије Србије и листе "Ми - Глас из народа".

опширније

Коментара: 0

<<<34567>>>Укупно: 2269  |  Приказано: 41 - 50


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима