Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бивши градоначелник Ниша на разговору у полицији

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2012. Autor: Kurir

Милош Симоновић, лидер нишког ДС и бивши градоначелник Ниша, дошао је јуче, као грађанин, на информативни разговор у оквиру истраге у вези с уговором који је 2009. Град Ниш потписао с италијанском фирмом „Вин џет“. Позив му је упућен на захтев Вишег тужилаштва у Нишу, а после петнаестоминутног разговора с инспекторима Симоновић је напустио зграду полиције.

Бивши градоначелник Ниша на разговору у полицији
Истрага у афери „Вин џет“ покренута је крајем октобра због сумње да су субвенције за летове „Вин џета“ од Ниша до Форлија одобраване незаконито!

-Ниш је с „Вин џетом“ за период од 26. децембра 2009. до 17. децембра 2010. уговорио сто седишта по једном лету за цену карте од 70 евра и за то одмах, као депозит, Италијанима платио 229.600 евра. Међутим, од уговорених 16.600 карата продате су само 4.783 и остварен је приход од 201.088 евра. Без обзира на то, Италијани су тражили да им се уплате све паре за 16.600 карата, па је Ниш уплатио преосталих 804.113 евра. После сравњивања рачуна утврђено је да је „Вин џет“ остао дужан Граду 48.322 евра. Уговор је раскинут, Град је измирио своје обавезе, али Нишлије су остале ускраћене за 48.322 евра - рекао је извор Курира.

Пријава пре две године

На ову аферу још пре две године пријавом тужилаштву указивао је Бојан Аврамовић, председник ГО Нове Србије у Нишу, али клупко је тек сада почело да се одмотава. За разлику између продатих карата и закупљених места у авиону, која су била празна, а плаћена из буџета, Аврамовић је оптуживао тадашњег градоначелника Симоновића.


#   Ниш   градоначелник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима