Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чланство алексиначког ЛПД-а је остало у странци

rssBookmark and Share

Алексинац 06.02.2014. извор: Алексинац.Нет

Реакција ЛДП Алексинац на вест о преласку чланства ЛДП у СНС

Чланство алексиначког ЛПД-а је остало у странци

На вест да је део руководства и чланства ЛДП-а у Алексинцу приступио Српској напредној странци, огласио се и Милан Вељковић актуелни менаџер алексиначког одбора ЛДП-а:

"Познато ми је да је Небојша Ћирић прешао у СНС. Он је дуго година био на челу одбора ЛДП-а, али је имао јако лоше изборне резултате. Док је он био на челу одбора, ЛДП никада није успео да пређе цензус. Сигуран сам да је то један од разлога због ког је одлучио да пређе у велику странку какав је СНС. Нисам сигуран да није укључено и неко обећање изван домета политике. Оно што је за одбор ЛДП-а важно јесте да је одбор напустило само двоје људи из одбора, док је комплетно чланство остало у ЛДП-у."

Милан Вељковић је иначе, пре пар дана прешао из ДС у ЛДП, о чему смо писали, а што је и био један од разлога зашто је вођство ЛДП-а у Алексинцу прешло у СНС.

 

Либерално демократска партија демантовала је вечерас да је алексиначки одбор странке колективно приступио Српској напредној странци наводећи да јесте тачно да је неколико чланова ЛДП-а "који су незадовољни својом позицијом и уплашени конкуренцијом, одлучили да мрвицу власти добију прикључивањем другој странци".

У саопштењу се наводи да се одбору ЛДП у Алексинцу недавно прикључило осморо одборника чиме је та странка постала једна од најснажнијих у том месту.

За ЛДП је важна чињеница да у читавом региону јужне Србије имамо јако упориште и све више људи који схватају да је оно за шта смо се годинама залагали неупоредиво значајније од ситних интереса неких појединаца, речено је у саопштењу.

Раније данас дојучерашњи либерали су на конференцији за медије рекли да је комплетан Општински одбор прешао у СНС и да су одлуку донели једногласно.

Досадашњи менадзер ЛДП-а у Алексинцу Небојша Ћирић рекао је да су били изиритирани доласком бивших чланова ДС у ЛДП и да су, како је наведено, у политици СНС и Александра Вучића препознали оне циљеве за које су се залагали и чему су тежили у ЛДП.

Пет одборника који су раније напустили ДС саопштили су крајем прошлог месеца да су приступили алексиначком ЛДП-у и као разлог приступања навели да у Србији "једино Чедомир Јовановић доследно наставља политику Зорана Ђинђића"


#   Алексинац   СНС   Милан Вељковић   ЛДП   Небојша Ћирић   Чедомир Јовановић   Општински одбор   Демократска партија
@sns_srbija @ldp @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима