Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Људи на југу Србије нису статистичка грешка!

rssBookmark and Share

Лесковац 06.03.2014. Танјуг

Премијер Ивица Дачић истакао је данас да на на југу Србије - у Врању, Лесковцу и осталим местима не сме доћи до затварања великих предузећа и да се радници у њима третирају као статистичка грешка.

Дачић: Људи на југу Србије нису статистичка грешка!

Дачић је у разговору са синдикатима тамношњих предузећа нагласио и да југ Србије, да би се очувао, "не само у економском, већ у и стратешком смислу" мора да се развија.

- Да би се југ Србије развијао не може да се иде линијом сталног затварања великих колектива и предузећа која овде раде- истакао је он у разговору са синдикатима из фабрика у којима укупно ради око 6.500 особа.

Дачић је истакао и да је то "огроман број људи" и да морамо да се потрудимо "не само да отварамо нова него и да сачувамо постојећа радна места".

- Тражимо могућност, јер људи нису статистичке грешке - и нису само статистички појмови - сада има толико радника и отпустићемо толико - овде је реч о томе можемо ли да дођемо до тога да подстакнемо посао за те комапније - рекао је он.

Дачић је навео и да ће активности владе бити усмерене како да омогућимо улагање руског партнера у "Симпо" као и да је Министарство унутрашњих послова спремно да са "Јумком" потпише уговор о шивењу униформи за полицију.

Он је додао и да је неопходно да се претходно у "Јумку" расправе кадровска питања "и да се дође до новог пословодства које ће водити рачуна да се послује боље".

Дачић је истакао и да "Симпо" треба што пре да подигне ниво активности, "јер је, нажалост, изгубио доста времена" и сада се налази у "безваздушном простору".

- Те приче (са "Симпом") које су почеле од Млађана Динкића, а наставиле су се са Сашом Радуловићем су почеле у августу прошле године и од тада се налазимо у безваздушном стању и простору - рекао је он.

Дачић, који је претходно поставио камен темељац за нову фабрику Геокс која ће запослити 1.250 људи, нагласио је и да га истовремено занима шта ће бити са укупно 6.500 радника који раде на подручју врањског краја.

- Будите сигурни да ће им Влада Србије максимално изаћи у сусрет колико год је то могуће, односно да ће се потрудити да нађе одговарајуће одрживо решење - рекао је он.
 


#   Лесковац   Врање   Ивица Дачић   избори   избори 2014   Геокс   радна места   југ Србије   камен темељац
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима