Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''Није добро китити се туђим перјем''

rssBookmark and Share

Врање 09.03.2014. Танјуг

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић рекао је у Врању да су се у последње две године углавном завршавали послови који су започети у мандату Владе од 2008-2012. године, и да у последње две године практично није било нових инвестиција.

''Није добро китити се туђим перјем''

На промотивном скупу НДС испред Народног музеја у Врању, Тадић је рекао да је премијер у оставци Ивица Дачић пре неки дан почео градњу фабрике Геокс у Врању "коју је довела претходна Влада када су и завршени преговори са људима који воде Геокс, а која је требало да буде отворена у мандату ове Владе много раније".

"Оно што није добро је да се људи ките туђим перјем и да присвајају туђа дела. Било би добро да смо имали много више фабрика отворених у претходне две године, нажалост практично их није било", навео је.

Централно питање ових избора, по Тадићу су радна места и бољи животни стандард. Питање економије је "питање које решава и све остале проблеме, јер без добре економије нема добре борбе против корупције, нема борбе против криминала, нема ни заштите пензионера који су најугроженији у оваквим временима поред младих који немају посла", казао је лидер НДС.

Према његовим речима, НДС се залаже за Србију без насиља, и против насиља мушкараца над женама, али и против насиља јачих политичких странака против слабијих политичких странака. Тадић, за кога је најављено да ће у оквиру предизборне кампање на југу Србије посетити и Бујановац је рекао да "само дијалог Албанаца и Срба може да обезбеди и раст животног стандарда и у Бујановцу".

"То ће бити моја кључна порука. За албанско становништво ми смо много учинили да се обезбеди школовање на албанском језику, да се поштују права етничких заједница имајући у виду и националне савете. Али не може се то питање решавати без права Срба у Бујановцу и етнички мир и етничко помирење, онда ће доћи и инвестиције", рекао је Тадић.

Коментара: 0


#   Врање   Бујановац   Јужна Србија регион   Ивица Дачић   избори   Албанци   избори 2014   Борис Тадић   НДС   радна места
@DacicIvica @


 


[ Додај коментар ]