Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Развој југа стратешки важан за Србију

rssBookmark and Share

11.11.2012. Izvor:Agencija Tanjug

Председник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић најавио је да ће се ускоро састати са начелницима округа са југа Србије како би се утврдила стратегија развоја тог дела земље.

Дачић: Развој југа стратешки важан за Србију

Дачић је новинарима, на синоћној прослави пола века постојања компаније "Симпо", рекао да ће се начелницима Нишавског, Јабланичког, Пчињског, Пиротског и Топличког округа састати у Нишу, и да ће на тај начин и симболично показати да југ државе, са којег и сам потиче, не сме остати најнеразвијенији део земље.

"Ако то не урадимо, југ Србије ће остати празан. Југ је стратешки важан за Србију и ми не смемо да се са тим играмо, и када је реч о инвестицијама и компанијама које тамо већ послују оне морају бити фактор везивања становништва да остану на том подручју", истакао је Дачић.

Према његовим речима, недопустиво је да се сви ослањају на најсиромашније крајеве онда када држава треба да се брани, а када треба да се дели нешто што је добро неко други профитира.

"Био би ред да југ Србије који је толико дао за Србију, са којег потичу најславнија имена наше историје, одакле потиче најодликованија јединица наше војске, Гвоздени топлички пук ,једном и у миру нешто добије а не само да даје животе за Србију", закључио је Дачић.


#   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима