Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Razvoj juga strateški važan za Srbiju

rssBookmark and Share

11.11.2012. Izvor:Agencija Tanjug

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će se uskoro sastati sa načelnicima okruga sa juga Srbije kako bi se utvrdila strategija razvoja tog dela zemlje.

Dačić: Razvoj juga strateški važan za Srbiju

Dačić je novinarima, na sinoćnoj proslavi pola veka postojanja kompanije "Simpo", rekao da će se načelnicima Nišavskog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Topličkog okruga sastati u Nišu, i da će na taj način i simbolično pokazati da jug države, sa kojeg i sam potiče, ne sme ostati najnerazvijeniji deo zemlje.

"Ako to ne uradimo, jug Srbije će ostati prazan. Jug je strateški važan za Srbiju i mi ne smemo da se sa tim igramo, i kada je reč o investicijama i kompanijama koje tamo već posluju one moraju biti faktor vezivanja stanovništva da ostanu na tom području", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da se svi oslanjaju na najsiromašnije krajeve onda kada država treba da se brani, a kada treba da se deli nešto što je dobro neko drugi profitira.

"Bio bi red da jug Srbije koji je toliko dao za Srbiju, sa kojeg potiču najslavnija imena naše istorije, odakle potiče najodlikovanija jedinica naše vojske, Gvozdeni toplički puk ,jednom i u miru nešto dobije a ne samo da daje živote za Srbiju", zaključio je Dačić.


#   jug Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima