Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас конституисање Скупштине Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

На седници Скупштине града Ниша данас ће бити верификовани мандати одборницима, изабран председник и секретар градског парламента, као и градоначелник и чланови Градског већа.

Данас конституисање Скупштине Ниша

Председници градских одбора Српске напредне странке (СНС), Уједињених региона Србије (УРС) и Социјалистичке партије Србије (СПС), Зоран Перишић, Бранислав Јовановић и Славољуб Влајковић, потписали су синоћ коалициони споразум о већини у Скупштини града Ниша и формирању нове градске власти.

Споразум је, заједно са лидерима три странке у Нишу, уз потпис представника СПС-а, потписао и представник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милорад Стошић, а у градској власти треба да учествује и ДСС.

Кандидат за градоначелника Ниша је Перишић, кандидат за председника градског парламента је Миле Илић (СПС) који је ту функцију обављао и у претходном мандату, док ће у Градском већу СНС имати пет чланова, а УРС и СПС-ПУПС-ЈС по три члана.

Напредњацима ће осим места градоначелника припасти и место заменика, а њих двојица су уз три члана већа из те странке, по функцији чланови већа или „градске владе“.

Споразум садржи циљеве будуће градске власти међу којима су да Ниш постане регионални и развојни центар јужне и источне Србије, да се грађанима обезбеде бољи услови живота, да се створи повољан амбијент за иневстиције и отварање нових радних места, да се обави реформа локалне самоуправе и администрације, да се активира „Канцеларија за брзе одговоре, да се обави трансформација и реформа јавних предузећа и установа и друго.

У Нишу су у претходне четири године градску власт чиниле Демократска странка, СПС-ПУПС-ЈС и УРС (Г 17 плус).

На градским локалним изборима СНС је освојила 17 мандата, ДС 15, УРС 11, СПС-ПУПС-ЈС 10, а ДСС и ЛДП по четири мандата.


#   Ниш   Миле Илић   Зоран Перишић   Славољуб Влајковић   Бранислав Јовановић   Милорад Стошић
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима