Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas konstituisanje Skupštine Niša

rssBookmark and Share

Niš 12.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Na sednici Skupštine grada Niša danas će biti verifikovani mandati odbornicima, izabran predsednik i sekretar gradskog parlamenta, kao i gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Danas konstituisanje Skupštine Niša

Predsednici gradskih odbora Srpske napredne stranke (SNS), Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), Zoran Perišić, Branislav Jovanović i Slavoljub Vlajković, potpisali su sinoć koalicioni sporazum o većini u Skupštini grada Niša i formiranju nove gradske vlasti.

Sporazum je, zajedno sa liderima tri stranke u Nišu, uz potpis predstavnika SPS-a, potpisao i predstavnik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milorad Stošić, a u gradskoj vlasti treba da učestvuje i DSS.

Kandidat za gradonačelnika Niša je Perišić, kandidat za predsednika gradskog parlamenta je Mile Ilić (SPS) koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, dok će u Gradskom veću SNS imati pet članova, a URS i SPS-PUPS-JS po tri člana.

Naprednjacima će osim mesta gradonačelnika pripasti i mesto zamenika, a njih dvojica su uz tri člana veća iz te stranke, po funkciji članovi veća ili „gradske vlade“.

Sporazum sadrži ciljeve buduće gradske vlasti među kojima su da Niš postane regionalni i razvojni centar južne i istočne Srbije, da se građanima obezbede bolji uslovi života, da se stvori povoljan ambijent za inevsticije i otvaranje novih radnih mesta, da se obavi reforma lokalne samouprave i administracije, da se aktivira „Kancelarija za brze odgovore, da se obavi transformacija i reforma javnih preduzeća i ustanova i drugo.

U Nišu su u prethodne četiri godine gradsku vlast činile Demokratska stranka, SPS-PUPS-JS i URS (G 17 plus).

Na gradskim lokalnim izborima SNS je osvojila 17 mandata, DS 15, URS 11, SPS-PUPS-JS 10, a DSS i LDP po četiri mandata.


#   Niš   Mile Ilić   Zoran Perišić   Slavoljub Vlajković   Branislav Jovanović   Milorad Stošić
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima