Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lubris ekstra plus o popularnosti niških političara: Novaković najpopularniji

rssBookmark and Share

Niš 07.02.2014. izvor: Danas

Među prvih pet najpopularnijih političara u Nišu trojica su socijalisti, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić iz Srpske napredne stranke je na trećem mestu, rezultati su najnovijeg istraživanja niške Agencije za istraživanje javnog mnjenja Lubris ekstra plus, jedine te vrste južno od Beograda.

Najpopularniji Igor Novaković, gradonačelnik treći, f: Belami
Najpopularniji Igor Novaković, gradonačelnik treći, f: Belami

Prema navodima Agencije, istraživanje je rađeno na uzorku od 960 ispitanika, telefonskim putem, u periodu od 23. januara do 3. februara. Naručilac istraživanja nije naveden, a saopšteno je da je ono volonterskog karaktera i rađeno „na inicijativu političkih stranaka, udruženja i pojedinaca“.

Na pitanje: koji gradski funkcioner ili rukovodilac javnih preduzeća i ustanova se najviše istakao u pozitivnom smislu, najviše ispitanika opredelilo se za direktora privrednog društva Jugoistok Igora Novakovića, inače predsednika Okružnog odbora SPS (10,65 odsto). Prema glasovima učesnika u anketi, odmah iza njega su direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović, koji je i narodni poslanik (10,12 odsto), i gradonačelnik Perišić, koji je i član Predsedništva SNS i Gradskog odbora te stranke (10,06).

Agencija je navela da je na četvrtom mestu izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i lider URS-a u Nišu Branislav Jovanović (7,11 odsto), a na petom predsednik Skupštine grada i član Predsedništva SPS Mile Ilić (6,51 odsto). Šesti je Dragoslav Ćirković, sa podrškom od 6,45 odsto, koji je u vreme istraživanja bio član Predsedništva DS, predsednik Gradskog odbora stranke i šef odborničke grupe DS u Skupštini grada, ali je ove sedmice napustio stranku i podneo ostavku na sve funkcije. Na sedmom mestu je Dušan Milisavljević, republički poslanik DS i predsednik Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije (6,21 odsto).

Osmi je Darko Bulatović, predsednik gradske opštine Crveni Krst iz SNS-a (5,73 odsto), a iznad pet odsto podrške imaju i Milan Lapčević, poslanik iz DSS (5,12 ), Nebojša Krstić, predsednik gradske opštine Medijana iz URS-a (5,10), i Srđan Savić, predsednik gradske opštine Pantelej iz SPS-a (5,06). Sledi ih predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić (SNS), koji ima podršku 4,47 odsto ispitanika, navodi Lubris ekstra plus.

 

Pročitajte i:
Nišlije veruju aktuelnoj vlasti

Komentara: 0


#   Niš   Dušan Milisavljević   Jugoistok   Nebojša Krstić   Zoran Radovanović   Mile Ilić   Zoran Perišić   Igor Novaković   Darko Bulatović   Dragoslav Ćirković   Branislav Jovanović   Milan Lapčević   Srđan Savić   Boban Džunić   Lubris ekstra plus   Pantelej   gradske opštine
@dusanorldusan @EDJugoistok @tigerzoki @ProfdrPerisic @redinmind @DarkoBulatovic_ @DzunicBoban @LubrisExtra @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}