Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократе траже оставку руководства Топлане у Нишу

rssBookmark and Share

11.10.2016. Јужна Србија Инфо

Демократска странка је забринута зато што сматра да се град Ниш опасно приближава ивици колапса. Да пропаст нашег града није само теоријска могућност, јасно се види и на конкретном примеру у вези са нефункционисањем даљинског грејања, речено је између осталог на конфренцији за новинаре у ГрО Демократске странке у Нишу.

Демократе траже оставку руководства Топлане у Нишу

У име ДС из Ниша, Јелена Бартон и Миодраг Станковић постављају питања надлежнима у Нишу..

Протеклих дана смо од надлежних могли чути да систем грејања није спреман за предстојећу грејну сезону. А то су Нишлије већ осетиле. Грађани који плаћају централно грејање смрзавају се у својим становима, а њихова деца у вртићима и школама. И док је крајње неизвесно да ли ће сезона грејања у Нишу почети на време, из нишке Топлане стижу изјаве да су грађани сами криви за такву ситуацију. Свако нормалан би се могао запитати како то грађани могу бити криви за неспособност политичара? 

У демократији је уобичајено да народ критикује власт, али је у Србији ситуација окренута на главачке: политичари на власти критикују народ.

Градска власт је недавно на седници скупштине града донела одлуку да се Топлана додатно задужи са 200 милиона динара, како би санирала своја ранија дуговања. 

Како да оценимо рад актуелне власти осим као системску неспособност за вођење градских послова!

Сваког дана нам јављају грађани из различитих делова града, жале се на хладне радијаторе, што значи да мрежа није напуњена и да зграде (секундарна инсталација) нису одваздушене како би сваки стан имао грејање. 

Подсећамо менаџмент Топлане да је то требало да се уради до 1. октобра па и раније, због евентуално хладнијег времена.

Оправдање да су грађани криви што су подносили захтеве за искључење није на месту, јер су они морали да их искључе до 1. септембра, таман да имају времена да припреме мрежу.
Што се тиче Топлане Југ, она се реконструише по други пут. Мада још увек није јасно ко је одговоран за лоше одрађене котлове и првог пута. 

Шта ће се догодити уколико процуре котлови у сред сезоне, ко ће бити крив? Опет нико!

Руководство Топлане је тврдило да ће до 10. октобра прорадити Топлана Југ. Да ли ради !? Не!

За сада се не зна чак ни цена грејања!

Због свега горе наведеног, Демократска странка у Нишу захтева благовремену оставку целокупног менаџмента градске Топлане, док још није прекасно.

 


#   ДС   Градско веће   Градска топлана ЈКП   Миодраг Станковић   градска власт   цена грејања   топлана Југ   Јелена Бартон
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима