Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Динкић награђивао иновативност у служењу пића?!

rssBookmark and Share

30.11.2013. Извор: Ало

Промовисали Динкићеве песме, држава их частила за иновативност

Динкић награђивао иновативност у служењу пића?!

Министарство привреде и финансија ове године је за време Млађана Динкића уплатило средства у износу од 372.600 динара угоститељској фирми „Малпенса“, оснивачу познатих београдских клубова „Синема“ и „Ривер“, на име подршке иновативним и брзорастућим предузећима!?

 

„Малпенса“ је новац из буџета добила за куповину софтвера, иако је у 2012. години имала чисту зараду од чак 11,8 милиона динара. Шта је иновативно у вези са фирмом чија је основна делатност „служење пића“, јуче нисмо успели да сазнамо од надлежних институција.

Занимљиво је да је управо у ноћном клубу „Синема“, једном од огранака „Малпенсе“, у априлу 2012. године Кики Лесендрић промовисао „Случајно и заувек“, нови албум „Пилота“, за који је Динкић писао песме.

Програм подршке иновативним брзорастућим малим и средњим предузећима у 2013. години, Динкићево министарство је реализовало у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој (НАЛЕД).

Након јавног позива, који је био отворен од 5. априла до 7. маја 2013, средства су одобрена за 32 предузећа, којима је укупно уплаћено 7,8 милиона динара.

„Малпенса“, једно од њих, добила је 372.600 динара „за набавку специјализованих софтверских пакета од значаја за унапређење пословне делатности предузећа“.

То предузеће, које укупно има 10 запослених, према подацима Агенције за привредне регистре (АПР) у 2012. је имало пословне приходе од чак 61 милион динара, од чега нето 11,8 милиона.

Основне делатности предузећа су „услуге припремања и послуживања пића“.

Шта је „иновативно“ у овом угоститељском предузећу на основу чега су баш тој фирми опредељена средства, колико предузећа се јавило на конкурс, који су били критеријуми за добијање средстава, као и који су разлози да се баш фирми која одлично послује додели „подршка“ за куповину софтвера, јуче нисмо добили одговор од бившег министра Динкића, као ни од Министарства привреде. Надлежне институције нам нису доставиле ни информације о томе да ли је та фирма и раније добијала средства од Министарства.

 

Један од сувласника држао и Шарићеву „Ванилу“

Срећко Ћировић, један од сувласника „Малпенсе“ и београдских клубова „Театро бар“, „Сова“ и „Башта код Југе“, као и предузећа „Услуга“, у медијима је довођен у везу са пљеваљским нарко-босом Дарком Шарићем, за којим је расписана Интерполова потерница због сумње да је умешан у шверц две тоне кокаина. Наиме, Центар за истраживачко новинарство (ЦИНС) доставио је јавности доказе о томе да је управо Шарић, са братом Душком, власник клуба „Ванила“, који се налази у приземљу седишта СПС-а, иако су се као власници званично водили управо Срећко Ћировић и Велибор Вранеш, школски друг Душка Шарића.

 

„Малпенса“ без адресе и телефона

До коментара власника „Малпенсе“ Срећка Ћировића, Срђана Вучковића, Јованке Пантић, Александра Ћосића и Марка Ружића било је изузетно тешко доћи. Наиме, број телефона предузећа, које је од Министарства добило средства у износу од 372.000 динара, занимљиво, не налази се ни у једној бази података. Контакт телефон није истакнут на сајту АПР-а, а ни на званичном сајту фирме, нити се налази у телефонској бази „Телекома“.

На адреси Булевар Михајла Пупина 165б, на којој се званично води „Малпенса“, није истакнута табла фирме, а зграда, руинирана од пожара, била је затворена због нестанка струје. На телефоне на сајтовима клуба „Синема“ и сплава „Ривер“ или се нико није јављао или су били недоступни. Ипак, „Ало!“ је успео да дође до портпарола ових клубова, који нам је поручио да ће питања проследити власницима, али одговори нису стигли до закључења овог броја.

 


#   Министарство привреде   нови албум   регионални развој
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима