Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЈБ позива одборнике СГ Ниша да не гласају за пренос власништва нишког аеродрома

rssBookmark and Share

Ниш 04.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градско веће града Ниша упутило је Скупштини града Ниша предлог решења о преносу права јавне својине Града Ниша у јавну својину Републике Србије, непосредном погодбом и без накнаде, над цивилним делом нишког аеродрома.

Покрет ДЈБ још једном позива одборнике Скупштине града Ниша да не гласају за овакав предлог.

ЈП „Аеродром“ Ниш је од свог оснивања до данас имао различите пословне резултате који су некад били лошији, некада бољи. Приликом бомбардовања 1999. године је претрпео велика оштећења, али је обновљен и поново стављен у функцију. Увек је нишки аеродром био дотиран одређеним новчаним износима из буџета Града Ниша да би опстао, јер је свака градска власт до сада била свесна његовог значаја, будући да је само његово постојање издвајало Град Ниш од осталих градова у региону и чинило га атрактивнијим од других.

Последњих година нишка ваздушна лука ради боље него икада и ближили смо се моменту када ће он бити економски самоодржив, али смо нажалост  дочекали и моменат када се он мора дати Републици Србији у својину и на управљање, без икакве гаранције да ће аеродром у нашем граду опстати и радити под истим условима као и до сада и да ће његово пословање бити унапређено. 

Република Србија је до сада у нишки аеродром уложила далеко мањи износ средстава од средстава које је уложио Град Ниш и то углавном у виду донација половне опреме.

Како су сви грађани Ниша од оснивања овог аеродрома улагали у исти, а како овакав предлог преноса права својине Градског већа града Ниша не представља докапитализацију аеродрома од стране Републике Србије, већ уступање истог без накнаде држави, став покрета ДЈБ у Нишу је да по овом питању треба да се изјасне сви грађани Ниша, не референдуму, јер се одлучује о њиховој имовини.

Покрет ДЈБ у Нишу је преко одборника у градском парламенту званично  доставио предлог за проширење дневног реда 24. седнице Скупштине града Ниша и предложио истој доношење Одлуке о расписивању градског референдума на коме би се сви грађани Ниша изјаснили по питању уступања нишког аеродрома Републици Србији без накнаде.

-Позивамо одборнике градског парламента да размотре овај предлог и да допусте свим грађанима нашег града да се слободно изјасне на референдуму, ко ће убудуће управљати њиховом имовином, пише у саопштењу које потписује председник ГрО Марко Стојановић.

Коментара: 0


#   Ниш   Влада Републике Србије   аеродром   локална самоуправа   градска власт   Доста је било   Марко Стојановић
@Vlada_SR @DostaJeBilo @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима