Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЈБ Ниш: Потписи "од врата до врата" за смену градске власти

rssBookmark and Share

Ниш 26.06.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Градски одбор покрета "Доста је било" у Нишу одражао је данас конференцију за новиннаре, на којој је узмеђу осталог речено, да због апсолутне "централизације" и дешавања око нишког аеродрома, средином следеће недеље крећу у акцију прикупљања потиса са захтевом за хитно одржавање превремених локалних избора.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Владајућа већина на седници скупштине није усвојила предлог Покрета Доста је било, који је био званично предложен као допуна дневног реда последње седнице Скупштине града Ниша, да се распише референдум не би ли се грађани непоредно овим путем изјаснили да ли су за то да се наш аеродром односно њихова имовина у вредности од 50 мил. евра, поклони Републици Србији", рекао је Марко Стојановић председник ГрО ДЈБ у Нишу.

У нишком "Доста је било" кажу да су у протеклом периоду у неколико наврата тражили раписивање ванредних локалних избора, управо због оваквих и сличних штетних одлука, које је градска власт донела. 

"Власт је до сада распродавала градску имовину града, продавала локале на најбољим местима у граду, а од тод новца ништа није купила. Сада је поклонила имовину у вредности од 50 милиона евра, колико овог момента вреди нишки аеродром", наглашавају у ДЈБ Ниш.

Прикупљање потписа

Због таквих, и других по њима, штетних одлука "Доста је било" покреће акцију прикупљања потписа за смену актуелне власти и расписивања превремених локалних избора.

У "Покрету" се надају да ће њихову акцију подржати и остале опозиционе стрнке у Нишу, заједничким наступом.

Потписи ће се скупљати на штандовима који ће бити постављени на прометним местима у нашем граду, као и методом "врата до врата", односно директном посетом наших суграђана.

Извињење на сметњи

У ДЈБ се унапред извињавају на сметњи при овој акцији, али уједно и моле грађане Ниша да издвоје пар секунди за давање потписа, уколико сматрају да су превремени избори потребни да би се спречило даље пропадање града и "развлачење" и поклањање његове имовине.

Спремни смо на срадњу са НВО организацијама

На питање новинара, какав је однос, и да ли постоји неспоразум са челницима невладиног сектора који предводе грађанске протесте у Нишу, Стојановић каже, "Ми смо отворени за сарадњу и увек ћемо се одазвати, наравно ако је то у интересу наших суграђана, али ако они то не желе, то је њихово право и избор". 


#   Ниш   аеродром   петиција   градска власт   Доста је било   прикупљање потписа   Марко Стојановић   ванредни избори
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима