Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DJB Niš: Potpisi "od vrata do vrata" za smenu gradske vlasti

rssBookmark and Share

Niš 26.06.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Gradski odbor pokreta "Dosta je bilo" u Nišu odražao je danas konferenciju za novinnare, na kojoj je uzmeđu ostalog rečeno, da zbog apsolutne "centralizacije" i dešavanja oko niškog aerodroma, sredinom sledeće nedelje kreću u akciju prikupljanja potisa sa zahtevom za hitno održavanje prevremenih lokalnih izbora.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Vladajuća većina na sednici skupštine nije usvojila predlog Pokreta Dosta je bilo, koji je bio zvanično predložen kao dopuna dnevnog reda poslednje sednice Skupštine grada Niša, da se raspiše referendum ne bi li se građani neporedno ovim putem izjasnili da li su za to da se naš aerodrom odnosno njihova imovina u vrednosti od 50 mil. evra, pokloni Republici Srbiji", rekao je Marko Stojanović predsednik GrO DJB u Nišu.

U niškom "Dosta je bilo" kažu da su u proteklom periodu u nekoliko navrata tražili rapisivanje vanrednih lokalnih izbora, upravo zbog ovakvih i sličnih štetnih odluka, koje je gradska vlast donela. 

"Vlast je do sada rasprodavala gradsku imovinu grada, prodavala lokale na najboljim mestima u gradu, a od tod novca ništa nije kupila. Sada je poklonila imovinu u vrednosti od 50 miliona evra, koliko ovog momenta vredi niški aerodrom", naglašavaju u DJB Niš.

Prikupljanje potpisa

Zbog takvih, i drugih po njima, štetnih odluka "Dosta je bilo" pokreće akciju prikupljanja potpisa za smenu aktuelne vlasti i raspisivanja prevremenih lokalnih izbora.

U "Pokretu" se nadaju da će njihovu akciju podržati i ostale opozicione strnke u Nišu, zajedničkim nastupom.

Potpisi će se skupljati na štandovima koji će biti postavljeni na prometnim mestima u našem gradu, kao i metodom "vrata do vrata", odnosno direktnom posetom naših sugrađana.

Izvinjenje na smetnji

U DJB se unapred izvinjavaju na smetnji pri ovoj akciji, ali ujedno i mole građane Niša da izdvoje par sekundi za davanje potpisa, ukoliko smatraju da su prevremeni izbori potrebni da bi se sprečilo dalje propadanje grada i "razvlačenje" i poklanjanje njegove imovine.

Spremni smo na sradnju sa NVO organizacijama

Na pitanje novinara, kakav je odnos, i da li postoji nesporazum sa čelnicima nevladinog sektora koji predvode građanske proteste u Nišu, Stojanović kaže, "Mi smo otvoreni za saradnju i uvek ćemo se odazvati, naravno ako je to u interesu naših sugrađana, ali ako oni to ne žele, to je njihovo pravo i izbor". 


#   Niš   aerodrom   peticija   gradska vlast   Dosta je bilo   prikupljanje potpisa   Marko Stojanović   vanredni izbori
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima