Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DJB Niš: Gde su obećane investicije za unapređenje poslovanja niškog aerodroma?

rssBookmark and Share

Niš 29.09.2018. Južna Srbija Info

Nakon naslova u štampi "Konstantin Veliki širi krila ka Evropi“ (Novosti 19.02.2017. godine) i naslova na portalima tipa „Niški aerodrom obara rekorde“ od 5.10.2016. godine, dočekali smo naslov, koji je od velikog broja ljudi našeg grada i očekivan, „Viz er potvrdio za B92, Ukida se linija Niš-Malme“, kažu u GrO "Dosta je bilo" u Nišu.

DJB Niš: Gde su obećane investicije za unapređenje poslovanja niškog aerodroma?

Naslov da jedna od avio kompanija ukida liniju sa aerodroma „Konstantin Veliki“, baca u senku sva ubeđivanja aktuelnih čelnika Niša da je poklanjanje niškog aerodroma Republici u suštini dobra stavr, da će se pod novim upravljanjem aerodrom dalje da razvijati, širi svoje kapacitete i povećavati broj putnika, a da su za ovakvo poboljšanje u poslovanju potrebne investicije za koje Grad Niš nema sredstava pa će Republika Srbija da te investicije da obezbedi. 

Od kako su republički organi preuzeli upravljanje aerodromom u Nišu, javnost nije obaveštena da li su i koje investicije započete i da li je neka od najavljenih investicija realizovana u cilju unapređenja poslovanja. Sve je kao i uvek obavijeno velom tajni. Sve je netransparentno na šta je Pokret „Dosta je bilo“ u Nišu od početka upozoravao. 

Trenutna vlast u Nišu ostala je gluva na sve apele naših sugrađana koji su jasno svojim protestima iskazali svoj stav protiv ustupanja aerodroma Republici Srbiji bez naknade. Uprkos svojim neskrivenim razlikama u političkim programima i stavovima, sve opozicione političke organizacije i pokreti, su se udružili povodom zajedničkog delovanja u smeru sprečavanja poklanjanja aerodroma, jer su svi oni prepoznali njegov značaj. Takođe se aktuelna vlast nije obazirala na predlog Pokreta „Dosta je bilo“ da se raspiše referendum kako bi se građani Niša neposredno izjasnili po ovom pitanju, jer se radi o imovini svih građana. Jednostavno su činioci vladajuće većine u Nišu, poslušnici svojih političkih centrala, stavili interese svojih stranaka ispred interesa građana i izglasali ustupanje niškiog aerodroma Republici Srbiji. Oni koji su se usudili da dignu glas, disciplinovani su brzinom svetlosti.

Vladajća većina koja je zvanično na vlasti u Nišu od 2012. godine, za punih 6 godina, nije uspela da izgradi nijednu školu, nijedno obdanište, ali su zato uspeli da stanje na našim ulicama dovedu na posleratni nivo iz 1999. godine.

"Da dva javna preduzeća dovedu do potpunog propadanja, a svoj rad su krunisali poklanjanjem aerodroma u vrednosti od oko 50 mil. evra Republici Srbiji, čije menadžerske sposobnosti vode, kako vidimo, u sigurno propadnje a možda i gašenje istog. Zbog svega navedenog Pokret „Dosta je bilo“ Niš poziva nosioce vlati u našem gradu da preuzmu odgovornost za svoje ovakvo činjenje i nečinjenje i podnesu ostavke na svoje funkcije", konstatuje Marko Stojanović predsednik GrO "Dosta je bilo" u Nišu.

 


#   Niš   javna preduzeća   Car Konstantin Veliki   Vlada Republike Srbije   investicije   aerodrom   Viz Er   gradska vlast   Dosta je bilo   Marko Stojanović
@Vlada_SR @wizzair @DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima