Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бошко Обрадовић и Јелена Ђорђевић опречно о натписима у штампи

rssBookmark and Share

Ниш 10.12.2018. Данас

Лидер Двери Бошко Обрадовић и Јелена Ђорђевић, одборница Скупштине града Ниша и бивша функционерка Двери, у изјавама за Данас износе опречне тврдње о наводима који су се појавили у листу Курир, у петак, дан уочи протеста у Београду.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Док Обрадовић негира да је наложио да Ђорђевић буде претучена јер је пре и по године напустила Двери, Ђорђевић поручује да се „од пре два месеца, када јој је речено да је Обрадовић пре две и по године наложио да буде претучена, осећа уплашено“.

– Све што тврде бивши чланови Двери, Јелена Ђорђевић и Србољуб Мицкић је истина колико је била истина и да су Двери и Савез за Србију напали активисткињу СНС у Лучанима, што су напредњаци тврдили, а испоставило се да је дотичну напао Слободан Петровић Пињо, члан СНС. У лажи су кратке ноге и свако ко лаже у неком тренутку у томе претера. Тако је и ова власт изјавама бивших чланова Двери Јелене Ђорђевић и Србољуба Мицкића претерала у својим лажима. Зар било ко може поверовати да је анонимна особа покренула тужбу против мене и да се Јелена баш пред протест против насиља у Београду сетила да говори да сам јој претио, а никада раније то није пријавила полицији, каже Бошко Обрадовић.

На питање да ли је тачно да је бившој чланици Двери ипак претио телефоном и да јој је поручио да очекује наредних дана посету, а да када иде улицом – почне да се осврће, Обрадовић наводи да нико нормалан не би било коме претио због једног одборничког мандата.

„Свакако да смо били љути када је украла мандат и прешла у Јединствену Србију, али зар мислите да би било ко нормалан претио једној жени и мајци због једног одборничког мандата. Нама је тада било довољно што смо цео случај представили јавности и што су сви у Нишу и шире могли да чују да њихова суграђанка крши дату реч коју је дала у писаној форми. Могуће да је управо то разлог њеног беса и овог покушаја освете према Дверима јер верујем да је након тога нико у Нишу не узима као кредибилну личност. Али зар је очекивала да Двери ћуте када их неко издаје“, каже Обрадовић, уз опаску да на кредибилитет жене која је променила толико странака и не треба трошити речи.

За Обрадовића један од очигледних разлога што се Ђорђевић сада, две и по године касније, сетила да проговори, јесте цео контекст у коме се све одвијало у претходних неколико дана.

„Прво сам ја дошао у жутом прслуку у Скупштину у знак протеста, што је имало позитиван ођек у јавности, онда смо имали заједничко деловање опозиције и остали смо целу ноћ у Скупштини како бисмо причали о буџету, што је такође имало позитиван ођек, и коначно, најавили смо протест против насиља на који су грађани почели масовно да се одазивају.“

На примедбу да није само Ђорђевић ових дана тврдила да јој је прећено пребијањем, до кога на срећу није дошло, већ да је сличну причу испричао и Србољуб Мицкић, члан његовог личног обезбеђења, и да се њихове приче поклапају, лидер Двери каже да он никада није имао лично обезбеђење.

– Србољуб Мицкић, дојучерашњи члан Двери, јесте човек који се приватно бави обезбеђењем. Како смо успели да сазнамо имао је неколико кривичних пријава због неких туча и изгледа је то разлог оваквих његових изјава – пристао је на договор са полицијом да му обришу те пријаве да би блатио Двери. Мени је жао када било ко пристане да тако лако изгуби достојанство и образ, а нарочито неко ко је био члан Двери“, закључује Обрадовић у разговору за Данас.

Насупрот томе, Јелена Ђорђевић каже за Данас да се „осећа уплашено“, али и и „злоупотребљено због тренутка у којем је објављена таква вест, јер се у делу јавности стекао утисак да ‘радим за власт’, што је апсолутна неистина“.

– Ипак, уколико је тачно да је Обрадовић издао такав налог, онда је увек право време да се случај расветли, а да онај ко је спреман за такво насиље више не буде на политичкој сцени, наводи наша саговорница.

Ђорђевић је у интервјуу за Курир казала да јој је Обрадовић, када му је пре две и по године телефонски саопштила да напушта Двери, а задржава одборнички мандат, запретио да „очекује наредних дана посету, а да када иде улицом – почне да се осврће“. Након тога је, како је рекла, приметила непознате људе у аутомобилу испред њене куће који је фотографишу. Србољуб Мицкић, бивши шеф Обрадовићевог обезбеђења, за исти таблоид је казао да је Обрадовић њему лично наводно наложио да „Јелена Ђорђевић треба да добије батине“, а да му је председник ИО Двери Александар Танасковић дао њену адресу. Мицкић је у првом тренутку, када је био „збуњен“, пристао то да уради, али је одустао, када је, како је рекао, видео Ђорђевићеву да шета са децом, а и он „има две ћерке“.

– Одмах након што ми је почетком септембра речено шта је Обрадовић наводно наложио, полиција која проверава сумње да ми је тада била угрожена безбедност ме је позвала да дам изјаву, а ја сам детаљно описала све што се у вези са тим дешавало. Од тада до данас нико ме више није звао и ја немам никакве информације у вези са случајем, осим што сам у медијима видела да се њиме бави нишко тужилаштво. Ја, дакле, нисам поднела кривичну пријаву против Обрадовића, а у полицији ми је речено да је против њега поднета анонимна пријава, каже Јелена Ђорђевић за лист.

 „Нисам се обратила Куриру“

 Јелена Ђорђевић истиче да се није обратила Куриру, или било ком другом медију, већ су је из овог таблоида звали да са њом ураде интервју, не наводећи шта ће бити тема. Пошто је интервју пласиран дан пред београдски протест Савеза за Србију против насиља, „Стоп крвавим кошуљама“, најчешћи коментари су били да она „ради за власт“. „То је апсолутна неистина, а ја не желим да будем ничије „средство“ за разрачунавање. Актуелна власт је, уосталом, на мене вршила притисак, упућивала ми претње, и дала ми отказ у јавном предузећу „Обједињена наплата“ када сам у априлу јавно саопштила да, као одборница Јединствене Србије, која је иначе део владајуће коалиције, нећу гласати за поклањање нишког аеродрома држави јер сам уверена да је то противно интересу града Ниша и Нишлија. Ја сам сада чланица „Заветника“, који представљају „трећи пут“, и критични су и према власти и према опозицији“, каже она. Јелена Ђорђевић је, иначе, пре чланства у „Заветницима“ била у Јединственој Србији, Дверима и Љајићевој СДПС.

М.Р. Миленковић, З. Миладиновић, Данас

Коментара: 1


#   Ниш   Београд   полиција   Двери   Бошко Обрадовић   Слободан Петровић   Јелена Ђорђевић   Савез за Србију
@SPDveri @SavezZaSRB @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-)

    Curak, 11.12.2018.:
    Preletacica sta drugo reci


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима