Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Доскорашњи председник општине, из ДС-а, пред хапшењем

rssBookmark and Share

Бојник 17.10.2012. Autor: T.Stevanović

Припадници лесковаче криминалистичке полиције, у понедељак 15.октобра, Основном јавном тужилаштву у Лесковцу поднели су кривичне пријаве против Небојше Ненадовића доскорошањег председника општиуне Бојник, иначе из редова Демократске странке.

Доскорашњи председник општине, из ДС-а, пред хапшењем

Кривична пријава поднета је и противу његовог имењака Небојшу Димитиријевића директора Центра за социјални рад у Бојнику, једној од најсиромашнијих општина у Србији.

Судећи према званичном саопштењу из овдашње Полицијске управе – ПУ, основано се сумња да је Ненадовић доскора председник општие Бојник, а раније учитељ оближње основне школе, извршио злоупотребу службеног положаја у помагању, у узимању , и давању мита у време избора током маја ове године. Његов пријателљ и имењак Небојша Димитријевић је према сопштењу из ПУ злоупотребио службени положај повлашћивањем појединих корисника једнократне материјалне помоћи а све у сврху бољих изборних резултата странке председника Ненаодовића(ДС). На основу овако донетих решења и неосновано извршених исплата из буџетао пшптине Бојник проузрокована је штета у износу од око 150 хиљада динара.

Лесковачка полиција основано сумња да су ова двојица почев опд 2009.године од онда када је Демократска странака на власти у овој сиромашној вароши на југоистоку Србије,а у подножју планине Радан, неосновано „социјалним случајевима“ из једне странке исплатила око 380 000 динара, и то углавном упошљеницима Центра за социјални рад у Бојнику.

Како поуздано сазнајемо у лесковаћчкој Полицијској управи истичу да је председник Ненадовић, у функицији лидера странке у овој вароши, у току предизборне кампање у априлу и мају ове године нудио и давао новчана средства гласачима, на тај начин што је новце на име једнократне финасијске помоћи из буџета општине Бојник пренео на рачун Центра за социјални рад – а која су по његовом усменом налогу и незаконито донетим решењима исплаћивана мештанима вароши на обалама Пусте Реке, а како би ови гласали за листу коју је он представљао.

Како незванично сазнајемо у овдашњој ПУ помињу да је таква пракса највероватније примењена и у другим изборним центрима у Јабланичком управноим округу у време, углавном безобзирне, изборне кампање.


#   полиција   Бојник   председник   Небојша Димитријевић   кривична пријава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима