Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Doskorašnji predsednik opštine, iz DS-a, pred hapšenjem

rssBookmark and Share

Bojnik 17.10.2012. Autor: T.Stevanović

Pripadnici leskovače kriminalističke policije, u ponedeljak 15.oktobra, Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu podneli su krivične prijave protiv Nebojše Nenadovića doskorošanjeg predsednika opštiune Bojnik, inače iz redova Demokratske stranke.

Doskorašnji predsednik opštine, iz DS-a, pred hapšenjem

Krivična prijava podneta je i protivu njegovog imenjaka Nebojšu Dimitirijevića direktora Centra za socijalni rad u Bojniku, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Sudeći prema zvaničnom saopštenju iz ovdašnje Policijske uprave – PU, osnovano se sumnja da je Nenadović doskora predsednik opštie Bojnik, a ranije učitelj obližnje osnovne škole, izvršio zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, u uzimanju , i davanju mita u vreme izbora tokom maja ove godine. Njegov prijatellj i imenjak Nebojša Dimitrijević je prema sopštenju iz PU zloupotrebio službeni položaj povlašćivanjem pojedinih korisnika jednokratne materijalne pomoći a sve u svrhu boljih izbornih rezultata stranke predsednika Nenaodovića(DS). Na osnovu ovako donetih rešenja i neosnovano izvršenih isplata iz budžetao pšptine Bojnik prouzrokovana je šteta u iznosu od oko 150 hiljada dinara.

Leskovačka policija osnovano sumnja da su ova dvojica počev opd 2009.godine od onda kada je Demokratska stranaka na vlasti u ovoj siromašnoj varoši na jugoistoku Srbije,a u podnožju planine Radan, neosnovano „socijalnim slučajevima“ iz jedne stranke isplatila oko 380 000 dinara, i to uglavnom upošljenicima Centra za socijalni rad u Bojniku.

Kako pouzdano saznajemo u leskovaćčkoj Policijskoj upravi ističu da je predsednik Nenadović, u funkiciji lidera stranke u ovoj varoši, u toku predizborne kampanje u aprilu i maju ove godine nudio i davao novčana sredstva glasačima, na taj način što je novce na ime jednokratne finasijske pomoći iz budžeta opštine Bojnik preneo na račun Centra za socijalni rad – a koja su po njegovom usmenom nalogu i nezakonito donetim rešenjima isplaćivana meštanima varoši na obalama Puste Reke, a kako bi ovi glasali za listu koju je on predstavljao.

Kako nezvanično saznajemo u ovdašnjoj PU pominju da je takva praksa najverovatnije primenjena i u drugim izbornim centrima u Jablaničkom upravnoim okrugu u vreme, uglavnom bezobzirne, izborne kampanje.


#   policija   Bojnik   predsednik   Nebojša Dimitrijević   krivična prijava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima