Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: СНС не може да одржи власт у ГО Медијана

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 12.10.2017. Јужна Србија Инфо

После 5 година власти СНС на општини Медијана, од некада једне од најбољих општина у Србији, изгледа да је постала општина у којој ни једно руководство не може да се одржи на власти у пуном четворогодишњем мандату и као таква све више губи улогу и значај који је имала, кажу у нишком ДС-у.

ДС Ниш: СНС не може да одржи власт у ГО Медијана

После пет година власти СНС на општини Медијана, од некада најорганизованије и једне од најбољих општина у Србији која је и у међународним организацијама била активна и значајна чланица, изгледа да је постала општина у којој ни једно руководство не може да се одржи на власти у пуном четворогодишњем мандату и као таква све више губи улогу и значај који је имала.

У време вршења власти у ГО Медијана, ДС је успешно реалиозовала велики број пројеката (изградња објекта на археолошком налазишту Медијана, уређење великог броја спортских терена, уређени су паркови, међублоковски простор, отворена два нова услужна центра), пружана помоћ особама са инвалидитетом и сметњама у развоју, уређен начин заузећа и коришћења јавних површина. Ребаланс буџета је вршен једном годишње, трошкови функционисања Скупштине, Већа и радних тела су били минимални, са малим бројем комисија и плаћених функционера. Градска општина Медијана је била ефикасна, радила у оквиру надлежности које су јој додељене Статутом и другим актима надлежних органа.

Раскидом коалиције и променом коалиционих партнера у скупштини ГО Медијана, СНС после само годину и по дана, променила функционере  и своје коалиционе партнере и преузела власт. И као прва активност нове власти је било постављање ограде око зграде општине, ваљда да би показали да се ограђују од грађана! Формирају превише комисија, како би својим активистима обезбедили плате, иако они немају ни дан искуства у областима у којима су водили комисије, на сваких пар месеци врше ребаланс буџета, свађају се са партнерима у међународним организацијама. И након нових избора, манипулацијама са гласачима, поново долазе на власт и од општине постају туристичка агенција која се бави организовањем летовања за пензионере и ученике,  повећавају трошкове функционисања локалне власти, притом заборављајући на оне због којих и постоји ГО Медијана, на становнике Ниша који живе на територији ове општине. И наравно, по обичају, после годину и по мандата опет мењају руководство, наравно, прекрајањем изборне воље гласача.

Због свега наведеног Опстински Одбор Демократске странке Медијана захтева ванредне локалне изборе као једини нацин изласка из кризе до које нас је довела власт Српске напредне странке.
                                                                                                                                       


#   ДС   СНС   Владимир Милошевић   Медијана градска општина   Градска општина
@demokrate @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима