Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: SNS ne može da održi vlast u GO Medijana

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 12.10.2017. Južna Srbija Info

Posle 5 godina vlasti SNS na opštini Medijana, od nekada jedne od najboljih opština u Srbiji, izgleda da je postala opština u kojoj ni jedno rukovodstvo ne može da se održi na vlasti u punom četvorogodišnjem mandatu i kao takva sve više gubi ulogu i značaj koji je imala, kažu u niškom DS-u.

DS Niš: SNS ne može da održi vlast u GO Medijana

Posle pet godina vlasti SNS na opštini Medijana, od nekada najorganizovanije i jedne od najboljih opština u Srbiji koja je i u međunarodnim organizacijama bila aktivna i značajna članica, izgleda da je postala opština u kojoj ni jedno rukovodstvo ne može da se održi na vlasti u punom četvorogodišnjem mandatu i kao takva sve više gubi ulogu i značaj koji je imala.

U vreme vršenja vlasti u GO Medijana, DS je uspešno realiozovala veliki broj projekata (izgradnja objekta na arheološkom nalazištu Medijana, uređenje velikog broja sportskih terena, uređeni su parkovi, međublokovski prostor, otvorena dva nova uslužna centra), pružana pomoć osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, uređen način zauzeća i korišćenja javnih površina. Rebalans budžeta je vršen jednom godišnje, troškovi funkcionisanja Skupštine, Veća i radnih tela su bili minimalni, sa malim brojem komisija i plaćenih funkcionera. Gradska opština Medijana je bila efikasna, radila u okviru nadležnosti koje su joj dodeljene Statutom i drugim aktima nadležnih organa.

Raskidom koalicije i promenom koalicionih partnera u skupštini GO Medijana, SNS posle samo godinu i po dana, promenila funkcionere  i svoje koalicione partnere i preuzela vlast. I kao prva aktivnost nove vlasti je bilo postavljanje ograde oko zgrade opštine, valjda da bi pokazali da se ograđuju od građana! Formiraju previše komisija, kako bi svojim aktivistima obezbedili plate, iako oni nemaju ni dan iskustva u oblastima u kojima su vodili komisije, na svakih par meseci vrše rebalans budžeta, svađaju se sa partnerima u međunarodnim organizacijama. I nakon novih izbora, manipulacijama sa glasačima, ponovo dolaze na vlast i od opštine postaju turistička agencija koja se bavi organizovanjem letovanja za penzionere i učenike,  povećavaju troškove funkcionisanja lokalne vlasti, pritom zaboravljajući na one zbog kojih i postoji GO Medijana, na stanovnike Niša koji žive na teritoriji ove opštine. I naravno, po običaju, posle godinu i po mandata opet menjaju rukovodstvo, naravno, prekrajanjem izborne volje glasača.

Zbog svega navedenog Opstinski Odbor Demokratske stranke Medijana zahteva vanredne lokalne izbore kao jedini nacin izlaska iz krize do koje nas je dovela vlast Srpske napredne stranke.
                                                                                                                                       


#   DS   SNS   Vladimir Milošević   Medijana gradska opština   Gradska opština
@demokrate @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima