Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Прокупље: Паролама оштетили плочник

rssBookmark and Share

Прокупље 23.11.2015.

Шеф окружног изборног штаба ДС-а, Бобан Лепојевић, и шеф општинског изборног штаба ДС-а у Прокупљу, др Драган Динић, привођени су на разговор у полицију као осумњичени за уништење и оштећење туђе ствари из члана 212 КЗРС.

ДС Прокупље: Паролама оштетили плочник

У полицији им је објашњено да се ради о паролама писаним на плочницима Прокупља садржине "ЛАЖЕШ ВУЧИЋУ".

Оштећење иначе по дефиницији подразумева делимично уништење ствари, којим се у већој или мањој мери смањује вредност или употребна вредност те ствари. Ако се ова дефиниција узме у обзир, нејасно је како било ко може бити приведен чак и на саслушање због писања графита, позивајући се на члан 212 КЗРС. Ради се или о великом незнању надлежних, или о покушају застрашивања политичких противника од стране напредњачке власти.

Лепојевић и Динић изјавили су у полицији да нису никако уништили или оштетили туђу ствар из члана 212 КЗРС, што је сасвим јасно да је тако ако се узме у обзир дефиниција оштећења нечега.

Нејасно је како писање овог графита на плочницима може бити предмет полицијске истраге, а да исто дело које се редовно врши за време вашара у Прокупљу, када се исцртају места за уличне тезге, власници истих се испотписују, део града се потпуно ишара, до сада бар полицију није интересовало?

Или када политичке пароле на плочницима остави друга политичка странка, што се десило пре пар недеља када су исписане пароле "Борис је бољи" на много места у централном делу града, то тада није био предмет интересовања истражних органа.

Познато је да је истина најјаче оружје, тако да је разумљив страх напредних од истине исказане поруком "ЛАЖЕШ ВУЧИЋУ" написане на плочнику. На политичкој сцени Србије није било политичара који је више заслужио да му се посвети овакав графит од Александра Вучића.

Иако Лепојевић и Динић нису исписивали пароле "ЛАЖЕШ ВУЧИЋУ" они су полицији изјавили да их у потпуности подржавају, а да је само њихово позивање на разговор у полицијску станицу у својству осумњичених вид атака на Демократску странку.

Поруке су баш тамо где треба да буду, на плочницима, где ће их видети они којих је данас највише у Србији. То су људи погнуте главе, забринути и уплашени за сопствену егзистенцију којима Демократска странка може само да поручи: Главу горе, без страха, не дајмо да нас лаже!

 


#   Прокупље   Драган Динић   ДС   Бобан Лепојевић
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима