Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Француски амбасадор: Прва посета једном граду након избора у Србији, пуно реалних планова за сарадњу

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2020. Јужна Србија Инфо

Проширење културне сарадње, интересовање нишких ђака и студента за француски језик, планови везани за два нова пројекта, боља привредна сарадња, неке су од тема о којима су разговарали градоначелница Ниша Дргана Сотировски и Њ.Е. Жан Луј Фалкони, амбасадор Републике Француске у Србији.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Као веома важно, истакнути су пројекти на којима већ ради Канцеларија за локални економски развој и пројекте (КЛЕРП), али и два нова пројекта која се односе на заштиту животне средине, чуло се данас у Градској кући.

Акценат је стављен на прераду одпадних вода и фрнцуска држава уз помоћ Француске инвестиционе банке, види Ниш у том послу као доброг партнера.

Разговарало се и о сарадњи која се већ показала као успешна и огледа се у раду Француског културног центра, Франкофоним данима (француској шансони) у Нишу, као и о интересовању ђака и студента за учење француског језика, где позитивно истакнути Гимназија "Светозар Марковић" и Филозофски факултет.

Фалкони је нагласио да је Ниш први град у Србији, који посећује након избора.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Француска   амбасадор   Филозофски факултет   Француски институт Ниш   отпадне воде   Жан Луи Фалкони   КЛЕРП
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима