Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадори и представници амбасада фракофоне групе земаља боравили у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима разговарала је у четвртак у Градској кући са амбасадорима и представницима амбасада фрнкофоне групе земаља о сарадњи у области економије, туризма, образовања и културе.

Амбасадори и представници амбасада фракофоне групе земаља боравили у Нишу

Учесници су се сагласили да је састанак био плодотворан, богат идејама и предлозима о будућој сарадњи и повезивању Ниша и градова франкофоне групе земаља.

Био је то веома важан састанак за Ниш са кога су потекли конкретни предлози о унапређењу сарадње са Египтом, Мароком, Тунисом, Камбоџом, ДР Конго, Гвинејом и Француском, рекла је градоначелница Ниша.

Историјом смо повезани са Бизертом у Тунису, добили смо позив да учествујемо на економском самиту привредника који организује Мароко, наши суграђани ће ускоро моћи да виде мароканске филмове у Нишу преведене на наш језик, навела је она.

Желимо да вратимо стране студенте у још већем броју у Ниш на студије и унапредимо размену студената и са географски удаљенијим земљама, истакла је Драгана Сотировски.

Планирамо промоцију наших туристичких потенцијала, као и културну размену о чему су учесници састанка постигли пуну сагласност, напоменула је градоначелница Ниша.

Амбасадор Египта Амр Агувејли, земље која председава франкофоном групом земаља, захвалио је на пријему и оценио да је састанак био веома успешан и да је постигнута пуна сагласност о плану сарадње у 2022. години са Франкофонијом као међународном организацијом и о билатералној сарадњи и повезивању Ниша и градова земаља франкофоне групе.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Француска   амбасадор   франкофона песма   франкофона група
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима