Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Пирота постао члан СНС: Могућност за бржи развој Пирота разлог Васићеве одлуке

rssBookmark and Share

Пирот 26.02.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Владан Васић градоначелник Пирота, бивши кадар Млађана Динкића и досадашњи члан "Коалиције за Пирот" која ће се припојити најбројнијој политичкој организацији, прешао је у Српску напредну странку.

Фото: Град Пирот
Фото: Град Пирот

Иако је до сада Васићева "Коалиција за Пирот" наступала самосатлно на изборима, да би потом формирала градску власт заједно са напредњацима, градоначелник Пирота, наводи његов прелазак у СНС, као могућност за бржи и бољи развој Пирота.

У политику званично улази 2000. године као одборник коалиције ДОС, а на кратко је 2003. био председник Извршног одбора града.

На непосредним изборима 2003. године изабран је, као члан Коалиције за Пирот, за председника општине. По други пут на чело Пирота долази 2008. као предводник коалиције „Коалиција за Пирот – Владан Васић, Г17+ – Млађан Динкић“.

Након Васићевог приступања Уједињеним регионима Србије (УРС) 2010. године, долази до поделе Коалиције за Пирот на две одборничке групе које се споре око имена. Априла 2011. године одборници Коалиције за Пирот наклоњени Васићу, Г17 плус и СПО формирали су одборничку групу УРС, која је најбројнија у локалном парламенту и заједно са СРС и СПС чини владајућу већину. УРС је потврдио да ће на наредним изборима поново предложити Васића за председника општине Пирот. 

После избора 2012. Васић је остао на челу општине, односно града.

Од 2013. године члан је Управног одбора НАЛЕД-а и Председништва СКГО-а.


#   Пирот   СНС   Владан Васић   Коалиција за Пирот   Избори 2020
@sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима