Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Pirota postao član SNS: Mogućnost za brži razvoj Pirota razlog Vasićeve odluke

rssBookmark and Share

Pirot 26.02.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Vladan Vasić gradonačelnik Pirota, bivši kadar Mlađana Dinkića i dosadašnji član "Koalicije za Pirot" koja će se pripojiti najbrojnijoj političkoj organizaciji, prešao je u Srpsku naprednu stranku.

Foto: Grad Pirot
Foto: Grad Pirot

Iako je do sada Vasićeva "Koalicija za Pirot" nastupala samosatlno na izborima, da bi potom formirala gradsku vlast zajedno sa naprednjacima, gradonačelnik Pirota, navodi njegov prelazak u SNS, kao mogućnost za brži i bolji razvoj Pirota.

U politiku zvanično ulazi 2000. godine kao odbornik koalicije DOS, a na kratko je 2003. bio predsednik Izvršnog odbora grada.

Na neposrednim izborima 2003. godine izabran je, kao član Koalicije za Pirot, za predsednika opštine. Po drugi put na čelo Pirota dolazi 2008. kao predvodnik koalicije „Koalicija za Pirot – Vladan Vasić, G17+ – Mlađan Dinkić“.

Nakon Vasićevog pristupanja Ujedinjenim regionima Srbije (URS) 2010. godine, dolazi do podele Koalicije za Pirot na dve odborničke grupe koje se spore oko imena. Aprila 2011. godine odbornici Koalicije za Pirot naklonjeni Vasiću, G17 plus i SPO formirali su odborničku grupu URS, koja je najbrojnija u lokalnom parlamentu i zajedno sa SRS i SPS čini vladajuću većinu. URS je potvrdio da će na narednim izborima ponovo predložiti Vasića za predsednika opštine Pirot. 

Posle izbora 2012. Vasić je ostao na čelu opštine, odnosno grada.

Od 2013. godine član je Upravnog odbora NALED-a i Predsedništva SKGO-a.


#   Pirot   SNS   Vladan Vasić   Koalicija za Pirot   Izbori 2020
@sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima