Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Може му се: Градоначелника скућило јавно предузеће?!

rssBookmark and Share

Лесковац 18.03.2015. Ало, Јужна Србија Инфо

Градоначелнику Лесковца и члану Председништва СНС-а Горану Цветановићу по свему судећи добро иде од када је засео на функцију.
Од прошле године власник је реновираног луксузног објекта у Светоилијској улици у центру Лесковца, а тај објекат је градило Јавно-комунално предузеће „Комуналац“, чији су камиони, по речима Лесковчана, месецима спречавали нормалан пролазак том улицом.

Надоградио кућу изнад тротоара
Надоградио кућу изнад тротоара

- Не знамо шта градоначелник намерава са овим објектом, да ли ће га користити у пословне или стамбене сврхе, али док је трајала адаптација, дешавало се да улица буде врло често затварана како би радници „Комуналца“ могли несметано да обављају посао. Камионе тог јавног предузећа месецима смо гледали на том градилишту и ниједној инспекцији нити надлежној служби није било сумњиво шта они ту раде.

Чак ни чињеница да је локал проширен и да је заузео део тротоара никоме није чудна или то не сме да буде - кажу за „Ало!“ Лесковчани који су нам доставили и фотографије на којима се виде радници и возила тог предузећа испред Цветановићеве зграде.

„Ало!“ је покушао да провери наводе Цветановићевих суграђана, али је наишао на зид ћутања. У ЈКП „Комуналац“ на телефон нам се јавила секретарица, која нам је прво рекла да се то предузеће не бави таквом врстом посла, да би после нашег инсистирања да о свему имамо документоване доказе рекла да она „ништа не зна“.

- Нити знам, нити има било кога другог ко би могао да вам одговори на то питање - рекла је она и залупила слушалицу.

За разлику од свих осталих, градоначелник Цветановић нам је јуче на питања о детаљима у вези са градњом тог објекта одговорио да градња нема никакве везе са локалном самоуправом, већ да је поверена приватним предузимачима.

- Интересантно је да ви нисте једини заинтересовани за изградњу објекта у Светоилијској улици у Лесковцу. Како је тај објекат био тема одређених анонимних пријава, цео случај сам, и то лично, предао ПУ Лесковац, одсеку за привредни криминал, да утврди чињенично стање како објекат, који је иначе у власништву моје мајке, не би био тема таблоида и новинских написа - рекао је Цветановић.

Он је додао да је објекат саграђен на плацу који припада његовој мајци Стани Цветановић, а који је враћен реституцијом, и то после 40 година бесправног коришћења од стране државе, за шта није добијена никаква надокнада. Иначе, Цветановић се хвалио да је „довео гирос“ у Лесковац, али и стигао да се усавршава и „по бројним колеџима, од Оксфорда и Кембриџа до Хејстингса и Кентерберија“.

„Хвала ти што постојиш”

Цветановић је недавно у лесковачком клубу „Сафир“ прославио 50. рођендан, а на прослави је било 400 званица. На слављу је свирао гудачки оркестар и певале су фолк звезде Милица Павловић и Стеван Анђелковић. На великом биму приказиван је документарац о успесима градоначелника, а страначки активисти су путем мајица исказали љубав и оданост лидеру. На мајицама је писало: „Хвала Ти што постојиш“ и „Волимо Те... Др Горан Цветановић“.


#   Лесковац   СНС   јавна предузећа   Горан Цветановић   Стеван Анђелковић   Комуналац ЈП   привредни криминал   Милица Павловић   ПУ Лесковац   фотографије
@sns_srbija @CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима