Južna Srbija Info

Može mu se: Gradonačelnika skućilo javno preduzeće?!

rssBookmark and Share

Leskovac 18.03.2015. Alo, Južna Srbija Info

Gradonačelniku Leskovca i članu Predsedništva SNS-a Goranu Cvetanoviću po svemu sudeći dobro ide od kada je zaseo na funkciju.
Od prošle godine vlasnik je renoviranog luksuznog objekta u Svetoilijskoj ulici u centru Leskovca, a taj objekat je gradilo Javno-komunalno preduzeće „Komunalac“, čiji su kamioni, po rečima Leskovčana, mesecima sprečavali normalan prolazak tom ulicom.

Nadogradio kuću iznad trotoara
Nadogradio kuću iznad trotoara

- Ne znamo šta gradonačelnik namerava sa ovim objektom, da li će ga koristiti u poslovne ili stambene svrhe, ali dok je trajala adaptacija, dešavalo se da ulica bude vrlo često zatvarana kako bi radnici „Komunalca“ mogli nesmetano da obavljaju posao. Kamione tog javnog preduzeća mesecima smo gledali na tom gradilištu i nijednoj inspekciji niti nadležnoj službi nije bilo sumnjivo šta oni tu rade.

Čak ni činjenica da je lokal proširen i da je zauzeo deo trotoara nikome nije čudna ili to ne sme da bude - kažu za „Alo!“ Leskovčani koji su nam dostavili i fotografije na kojima se vide radnici i vozila tog preduzeća ispred Cvetanovićeve zgrade.

„Alo!“ je pokušao da proveri navode Cvetanovićevih sugrađana, ali je naišao na zid ćutanja. U JKP „Komunalac“ na telefon nam se javila sekretarica, koja nam je prvo rekla da se to preduzeće ne bavi takvom vrstom posla, da bi posle našeg insistiranja da o svemu imamo dokumentovane dokaze rekla da ona „ništa ne zna“.

- Niti znam, niti ima bilo koga drugog ko bi mogao da vam odgovori na to pitanje - rekla je ona i zalupila slušalicu.

Za razliku od svih ostalih, gradonačelnik Cvetanović nam je juče na pitanja o detaljima u vezi sa gradnjom tog objekta odgovorio da gradnja nema nikakve veze sa lokalnom samoupravom, već da je poverena privatnim preduzimačima.

- Interesantno je da vi niste jedini zainteresovani za izgradnju objekta u Svetoilijskoj ulici u Leskovcu. Kako je taj objekat bio tema određenih anonimnih prijava, ceo slučaj sam, i to lično, predao PU Leskovac, odseku za privredni kriminal, da utvrdi činjenično stanje kako objekat, koji je inače u vlasništvu moje majke, ne bi bio tema tabloida i novinskih napisa - rekao je Cvetanović.

On je dodao da je objekat sagrađen na placu koji pripada njegovoj majci Stani Cvetanović, a koji je vraćen restitucijom, i to posle 40 godina bespravnog korišćenja od strane države, za šta nije dobijena nikakva nadoknada. Inače, Cvetanović se hvalio da je „doveo giros“ u Leskovac, ali i stigao da se usavršava i „po brojnim koledžima, od Oksforda i Kembridža do Hejstingsa i Kenterberija“.

„Hvala ti što postojiš”

Cvetanović je nedavno u leskovačkom klubu „Safir“ proslavio 50. rođendan, a na proslavi je bilo 400 zvanica. Na slavlju je svirao gudački orkestar i pevale su folk zvezde Milica Pavlović i Stevan Anđelković. Na velikom bimu prikazivan je dokumentarac o uspesima gradonačelnika, a stranački aktivisti su putem majica iskazali ljubav i odanost lideru. Na majicama je pisalo: „Hvala Ti što postojiš“ i „Volimo Te... Dr Goran Cvetanović“.

Komentara: 0


#   Leskovac   SNS   javna preduzeća   Goran Cvetanović   Stevan Anđelković   Komunalac JP   privredni kriminal   Milica Pavlović   PU Leskovac   fotografije
@sns_srbija @CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]