Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И директор Водовода има седам функција!

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2014. Блиц

Функционер СНС Дејан Андрејевић из Ниша по броју функција изједначио се с градоначелником Зораном Перишићем: истовремено обавља седам различитих послова.

Дејан Андрејевић до 19 сати на послу
Дејан Андрејевић до 19 сати на послу

Андрејевић је директор ЈКП „Наисус“, које се стара о водоснабдевању Нишлија али и народни посланик, члан Савета филијале Републичког фонда здравственог осигурања, члан УО Ватерполо клуба Наис, члан УО Фудбалског клуба Раднички, члан УО Регионалне привредне коморе и, поврх свега, секретар Градског одбора СНС.

Ипак, за разлику од Перишића, који има три апанаже, Андрејевић има „само“ две плаћене функције.

Млада нада СНС из Ниша, који је за само годину и по дана од шефа кабинета градоначелника претрчао пут до директорске фотеље у Водоводу и посланичке клупе у Народној скупштини, каже да све послове завршава у року и савесно.
 

Плата
Директор нишког Водовода прима месечну плату 109.898 динара!

- Не жалим се, али моја душа зна како је то. У предузећу сам ујутро и увече. Сваке суботе и сваке недеље сам до 19 сати на послу - објашњава Андрејевић.

Он напомиње да му остале функције не одузимају времена јер је у већини случајева био само на првом састанку.

- Што се тиче Радничког, не памтим када сам имао састанак УО, сем на самом почетку, једном или два пута. Никад ме више нико није позвао. Што се тиче Ватерполо клуба, само сам био на првом састанку. У РФЗО сам такође био само на првом састанку. Партијски сам, наравно, активан - додаје Андрејевић.

Он објашњава да је његово место у УО Привредне коморе условљено функцијом директора предузећа Водовода.

Чланство у УО под лупом Агенције
У Агенцији за борбу против корупције кажу да је Андрејевићу 7. маја 2014. године дата сагласност за обављање функције народног посланика. - Функција секретара партије није јавна функција док ће у вези с осталим наводима о чланству у управним одборима Агенција испитати да ли постоји повреда одредаба Закона о Агенцији за борбу против корупције, сазнаје „Блиц“ у Агенцији.

- Сви досадашњи директори Водовода су аутоматски били и чланови Управног одбора Привредне коморе Ниш по функцији. Седнице не одузимају много времена јер се дешавају једном или два пута годишње - каже Андрејевић.

Према његовим речима, једино примање које добија јесте плата директора „Наисуса“ јер се примања из Скупштине одрекао.

- Плаћена је једино функција директора „Наисуса“, а посланичка је само паушал за народне посланике којег смо се одрекли у корист поплављених подручја. Никакве друге накнаде ни по којем основу не примам. Чланство ни у једном управном одбору се не плаћа - каже Андрејевић.

Одборник Нове демократске странке Горан Крвачевић оцењује да један човек не може квалитетно да обавља више послова и пита се да ли Андрејевић осећа моралну одговорност за то што ради.

- Није ми јасно како је било сукоба интереса код Игора Новаковића (СПС) и код Славољуба Влаховића (СПС) када су имали више функција. Онда је Агенција реаговала, а у овом случају не реагује. Не може један човек све да ради, нити је физички изводљиво нити је морално - навео је Кривачевић.

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   водовод   Раднички ФК   РФЗО   Регионална привредна комора   Дејан Андрејевић   Наис ватерполо клуб   Наиссус ЈКП
@sns_srbija @NisRadnicki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима