Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Истинитост је основ за стицање поверења: Саопштење Игора Новаковића поводом актуелних дешавања у СПС-у

rssBookmark and Share

04.10.2016. Јужна Србија Инфо

Поводом актуелних дешавања у Социјалистичкој партији Србије и одлуке Статутарне комисије да казни неке од члнова те политичке организације, саопштењем за медије огласио се Игор Новаковић члан Главно одбора..

Поносан сам и на Статут, како не бих био, гласао сам за њега на Конгресу!
Поносан сам и на Статут, како не бих био, гласао сам за њега на Конгресу!

Саопштење преносимо у целости,...

 - Статутарна комисија СПС ме казнила мером "укора". Преко двадесет година сам члан Социјалистичке партије Србије. Мој отац је један од оснивача. Поносан сам на то. Поносан сам и на програмска опредељења, принципе, чланство, политику коју смо водили и коју води Ивица Дачић. Поносан сам и на Статут, како не бих био, гласао сам за њега на Конгресу.

Како да кажем да нисам крив, ако сам прекршио Статут и ушао у јавну полемику са једном тадашњом чланицом СПС. Данашња није. Отишла је и однела мандат, неетички, не у складу са кућним васпитањем, не у складу са свим принципима којима су нас учили старији и искуснији другови.

Али то не оправдава чињеницу да сам прекршио Статут, нећу се жалити, знам да сам крив.

Нећу, без обзира на чињеницу, да сам апсолутно био повредјен и испровоциран и апсолутно у праву, да "скачем себи у стомак". Јесам прекршио Статут, као што га прекршила и она и Ивана и Новица и Ненад. И не треба бити сујетан у овим тренуцима. Треба бити мудар. Мудар, да се и даље не потенцира колико смо били у праву. Разумем Боровчанина и Новицу. То су дивни пријатељи, добри другари. Али са овим партијским искуством и резултатима (да не замери Новица, моји су били најбољи у Нишу икада, након 2000. године), желим да их позовем на лојалност.

Лојалност је искреност. Искреност је истинитост. Истинитост је основ за стицање поверења и поштовања. Без поверења и поштовања нема добрих међуљудских односа који су основ партијског рада.

Свака организација се, свакако, одржава слогом. Организација је смишљена слога. Снага организације надилази снагу појединаца који раде у организацији. 

Слога значи сагласност о узајамној одговорности између чланова организације. Свест о узајамној одговорности је “лепак” који држи организацију.

Не треба бити много паметан, и извући поуке из овог што се десило.

Моја љубав према партији, обавезује ме да позовем све нас укорене да признамо формалне Статутарне прекршаје. Обраћам се и Ненаду и Новици. Обраћам се себи. Не дозволимо да други сеире над ситним сукобима у Партији. Нико ништа није лепо написао о нашем другарству, али када тудје сујете хранимо, пишу и преносе сви. Да подржимо Ивицу и руководство сада, кад је најпотребније и да једног дана оставимо партију нашим омладинцима да је воде. Јер не може нико да угаси светло у СПС-у. Наше идеје су вечита људска потреба. Зато ће и живети и после нас.

Ако поставимо идеје пре наших титула, потреба и резултата и сујета, људи ће веровати у њих. Овако ћемо само губити поверење код наших бирача. Не дајте се другари, имали смо много веће проблеме.

Другарски поздрав из Ниша, Игор Новаковић


#   СПС   Ивица Дачић   Игор Новаковић   Ненад Боровчанин   казне   Дијана Вукомановић   Статутарна комисија
@socijalisti @DacicIvica @redinmind @vukomand @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима