Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш предњачи по висини паушала исплаћеним члановима Изборне комисије

rssBookmark and Share

Ниш 30.05.2016. Јужна Србија Инфо

"На основу извештаја београдских медија може да се утврди да Ниш предњачи по паушалима које су добили чланови Изборних комисија и радних тела на Граду и општинама", каже Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Ниш предњачи по висини паушала исплаћеним члановима Изборне комисије

Према извештавању медија, тврди Јовановић, највећи износ за рад у Изборној комисији и радним телима у току претходног изборног процеса исплаћен је у општини Краљево у висини од чак 280.000 динара. 

"Заменик градоначелника Ниша, господин Славковић, је приликом гостовања на једној нишкој телевизији изјавио да су људи у Изборној комисији и радном телу остварили приход од по 300.000 динара. По њему, бар половину тих пара треба да врате у градски буџет", објашњава Јовановић.

Он подсећа да то није први пут, а то је утврдила и Државна ревизорска институција да се незаконито и енормно исплаћују разне принадлежности, па и плате нишких функционера. 

"Потребно је да се нишка јавност што пре обавести о томе", апелује Јовановић и додаје:

"Ови наведени износи далеко превазилазе раније исплаћене накнаде у претходним изборним процесима у Изборној комисији и радном телу."

Зашто и по ком критеријуму је то тако, пита локалну власт први човек нишког НПС-а. 

"Да ли је то награда за бројне неправилности, понављање избора на местима где је опозиција била најбоља по чему је Ниш убедљиво предњачио од свих градова у Србији. А стоји и чињеница да су и породично радили по Изборним комисијама и радним телима и били најострашћенији у захтеву за поништење избора на бирачким местима где је опозиција добро прошла", закључује Јовановић. 


#   Ниш   Љубивоје Славковић   ДРИ   Бранислав Јовановић   НПС Народни покрет Србије   избори 2016   ГИК   паушал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима