Južna Srbija Info

Niš prednjači po visini paušala isplaćenim članovima Izborne komisije

rssBookmark and Share

Niš 30.05.2016. Južna Srbija Info

"Na osnovu izveštaja beogradskih medija može da se utvrdi da Niš prednjači po paušalima koje su dobili članovi Izbornih komisija i radnih tela na Gradu i opštinama", kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Niš prednjači po visini paušala isplaćenim članovima Izborne komisije

Prema izveštavanju medija, tvrdi Jovanović, najveći iznos za rad u Izbornoj komisiji i radnim telima u toku prethodnog izbornog procesa isplaćen je u opštini Kraljevo u visini od čak 280.000 dinara. 

"Zamenik gradonačelnika Niša, gospodin Slavković, je prilikom gostovanja na jednoj niškoj televiziji izjavio da su ljudi u Izbornoj komisiji i radnom telu ostvarili prihod od po 300.000 dinara. Po njemu, bar polovinu tih para treba da vrate u gradski budžet", objašnjava Jovanović.

On podseća da to nije prvi put, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija da se nezakonito i enormno isplaćuju razne prinadležnosti, pa i plate niških funkcionera. 

"Potrebno je da se niška javnost što pre obavesti o tome", apeluje Jovanović i dodaje:

"Ovi navedeni iznosi daleko prevazilaze ranije isplaćene naknade u prethodnim izbornim procesima u Izbornoj komisiji i radnom telu."

Zašto i po kom kriterijumu je to tako, pita lokalnu vlast prvi čovek niškog NPS-a. 

"Da li je to nagrada za brojne nepravilnosti, ponavljanje izbora na mestima gde je opozicija bila najbolja po čemu je Niš ubedljivo prednjačio od svih gradova u Srbiji. A stoji i činjenica da su i porodično radili po Izbornim komisijama i radnim telima i bili najostrašćeniji u zahtevu za poništenje izbora na biračkim mestima gde je opozicija dobro prošla", zaključuje Jovanović. 

Komentara: 0


#   Niš   Ljubivoje Slavković   DRI   Branislav Jovanović   NPS Narodni pokret Srbije   izbori 2016   GIK   paušal
@


 


[ Dodaj komentar ]