Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изасланик омбудсмана није дошао у Куршумлију

rssBookmark and Share

Куршумлија 24.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Председник куршумлијске Скупштине Зоран Стошић казао је Танјугу да тај град није посетио нико из било које институције из Београда, како би проверио наводе о наводном кршењу права запослених у општинским службама.

Изасланик омбудсмана није дошао у Куршумлију

Председник Скупштине општине Куршумија Зоран Стошић каже да изасланик заштитника грађана Саше Јанковића још увек није посетио тај град. Посета Јанковићевог изасланика била је најављена како би проверио пријаве о наводном кршењу права запослених у општинским службама у том граду, који су се жалили да су били принуђени да раде на чишћењу града.

Стошић, који је члан Демократске странке Србије (ДСС), рекао је Танјугу да у општину Куршумлија током данашњег дана није долазио нико од надлежних из било које институције из Београда.

Он је додао да је комплетно општинско руководство спремно да разговара и документује све, како је рекао, бесмислене оптужбе које се ових дана упућују на рачун владајуће коалиције, у којој су ДСС и Српска напредна странка.

Стошић је најоштрије демантовао информације да је било коме од радника који раде на чишћењу града протеклих дана ускраћено право на храну, због наводног давања изјава медијима.

-Локална самоуправа у Куршумлији све ради по закону и ничег се не бојимо, а уколико неко од надлежних буде дошао, ми ћемо разговарати и приложити све неопходне доказе које од нас буду тражили, јер понављам све се ради у складу са законом и нема шта да се крије – рекао је Стошић.

Јанковић је јуче најавио да ће послати свог изасланика у Куршумлију, како би прикупио информације о наводном кршењу права запослених у општинским службама у Куршумлији.

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван осудила је раније понашање куршумлијских власти и рекла да су тамошњи чланови те партије и Уједињених региона Србије натерани на “принудни рад“.

Заменик председника општине Куршумлија Јовица Ђиновић изјавио је Танјугу да чланови ДС и УРС нису присиљени на принудни комунални рад у том граду.

Он је истакао да и сада међу радницима који обављају комуналне послове и раде на чишћењу града има и чланова Српске напредне странке.

У локалној самоуправи истичу да ће чишћење града трајати до краја септембра, а да ће се у акцији чишћења ових дана прикључити и локално руководство.

У локалном ДС и данас су упутили позив надлежним институцијама да реагују због ''принудног рада чланова те странке и УРС-а'' у Куршумлији и најављују да ће се, уколико нико ускоро не реагује, обратити међународним институцијама.

Иначе, званична притужба још увек није поднета ни заштитнику грађана, као ни надлежним институцијама у општини Куршумлија који су за целу причу, како кажу, сазнали из медија.


#   Куршумлија   Зоран Стошић   локална самоуправа   принудни рад   Јелена Триван
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима