Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изасланик заштитника грађана данас у Куршумлији

rssBookmark and Share

Куршумлија 24.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Изасланик заштитника грађана Саше Јанковића ће у Куршумлији прикупити информације о наводном кршењу права запослених у општинским службама у Куршумлији.

Изасланик заштитника грађана данас у Куршумлији

Радници су се жалили да су били принуђени да раде на чишћењу града.

Реч је о оперативном раду изасланика током кога медијима неће бити даване изјаве, а изасланик ће разговарати са комплетним општинским руководством од којих ће прикупити потребне информације.

Изасланик који у Куршумлији долази по наређењу заштитника грађана извршиће контролу и сагледати ситуацију, а након тога поднети извештај заштитнику грађана Саши Јанковићу који ће уколико за то има основа реаговати у складу са законом.

Званична притужба није поднета ни заштитнику грађана , као ни надлежним институцијама у општини Куршумлија.

Заменик председника скупштине Зоран Стошић (ДСС) рекао је данас Танјугу да локална самоуправа у Куршумлији све ради у складу са законом и да ће то пренети и документовати на састанку са изаслаником грађана , када он буде дошао.

"Ми не делимо и не запошлајвамо људе по политичкој линији , спремни смо на разговоре са свим надлежним институцијама које то желе", казао је Танјугу Стошић.

Он је нагласио да је предходна власт у јавним предузећима запошљавла људе по чистој партијској основи и негирао да је било ко у граду принуђен на принудни комунални рад.

Стошић је нагласио да ће коалиција на власти променити имиџ јавних предузећа у граду.

Председник општинског одбора Демократске странке у Куршумлији Милан Николић рекао је да очекује да се ситуација данас реши на најбољи могући начин.

Николић је у изјави Танјугу казао да раније није разговарао са председником општине Куршумлија као ни његовим замеником око ''принудног'' комуналног рада чланова ДС-а и УРС-а , негирајући да је било "страначких" запошљавања.

На власти у Куршумлији су Српска напредна Странка (СНС) и Демократска странка Србије (ДСС).


#   Куршумлија   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима