Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izaslanik zaštitnika građana danas u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Izaslanik zaštitnika građana Saše Jankovića će u Kuršumliji prikupiti informacije o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

Izaslanik zaštitnika građana danas u Kuršumliji

Radnici su se žalili da su bili prinuđeni da rade na čišćenju grada.

Reč je o operativnom radu izaslanika tokom koga medijima neće biti davane izjave, a izaslanik će razgovarati sa kompletnim opštinskim rukovodstvom od kojih će prikupiti potrebne informacije.

Izaslanik koji u Kuršumliji dolazi po naređenju zaštitnika građana izvršiće kontrolu i sagledati situaciju, a nakon toga podneti izveštaj zaštitniku građana Saši Jankoviću koji će ukoliko za to ima osnova reagovati u skladu sa zakonom.

Zvanična pritužba nije podneta ni zaštitniku građana , kao ni nadležnim institucijama u opštini Kuršumlija.

Zamenik predsednika skupštine Zoran Stošić (DSS) rekao je danas Tanjugu da lokalna samouprava u Kuršumliji sve radi u skladu sa zakonom i da će to preneti i dokumentovati na sastanku sa izaslanikom građana , kada on bude došao.

"Mi ne delimo i ne zapošlajvamo ljude po političkoj liniji , spremni smo na razgovore sa svim nadležnim institucijama koje to žele", kazao je Tanjugu Stošić.

On je naglasio da je predhodna vlast u javnim preduzećima zapošljavla ljude po čistoj partijskoj osnovi i negirao da je bilo ko u gradu prinuđen na prinudni komunalni rad.

Stošić je naglasio da će koalicija na vlasti promeniti imidž javnih preduzeća u gradu.

Predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Kuršumliji Milan Nikolić rekao je da očekuje da se situacija danas reši na najbolji mogući način.

Nikolić je u izjavi Tanjugu kazao da ranije nije razgovarao sa predsednikom opštine Kuršumlija kao ni njegovim zamenikom oko ''prinudnog'' komunalnog rada članova DS-a i URS-a , negirajući da je bilo "stranačkih" zapošljavanja.

Na vlasti u Kuršumliji su Srpska napredna Stranka (SNS) i Demokratska stranka Srbije (DSS).


#   Kuršumlija   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima