Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изгласана нова Влада Србије -152 гласа "за", против 61, одсутних 37 посланика

Bookmark and Share

02.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нова Влада Србије почиње свој четворогодишњи мандат са премијером Милошем Вучевићем на челу и сајамо 31 чланом, укључујући пет министара без портфеља. Полагање заклетве у Скупштини Србије означава почетак њиховог мандата, а присуство председника Александра Вучића у том тренутку наглашава значај овог догађаја.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Подршка од 152 гласа "за" из новог сазива Скупштине Србије за избор нове Владе Србије одражава већину и одобрење за програм и предлог председника и чланова Владе. 

Што се тиче броја посланика који су били "против" (61) и одсутних посланика (37), то укаже на постојање опозиције или различитих ставова у Скупштини. Ипак, с обзиром на значајну већину "за", нова Влада има мандат и легитимитет да се упусти у свој програм и активности.

Прва седница нове Владе, која је закажена за вечерас, обележиће почетак рада на решавању важних питања и предизазова пред којима стоји земља. Овај четворогодишњи мандат представља значајан период у којем се очекује да нова Влада испуни обећања и адресира кључне проблеме.

С надом и очекивањем, грађани Србије прате ове промене и настоје да виде како ће нова Влада одговарати на изазове и обезбедити напредак за земљу и њене грађане.

 

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Скупштина Србије   Милош Вучевић
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима