Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Крађа на изборима је припремана још пре избора!

rssBookmark and Share

26.04.2016. Е.М. З.С. Јужна Србија Инфо

Коалиција "Ниш мој град" данас је одржала протесну конференцију за новинаре испред Скупшине града Ниша, због како сматрају нерегуларности на бирачким местима, вишка листића, неажурности ГИК-а и понављања избора на 20 бирачких места.

Јовановић: Крађа на изборима је припремана још пре избора!

У коалицији "Ниш мој град" убеђени су да је извршена оргнизована изборна крађа. Тим поводом, изјаве су дали челници ове коалиције. 

   "Основна примедба је да се ради о организованој изборној крађи која је већ припремана почетком избора на тај начин што су председницима бирачких одбора сигнализирали са једног места у граду да се известан број листића резервише и да се у току гласања убацују гласачки листићи и то је доказано на више места у граду, са једне стране да су фалили гласачки листићи, а са друге стране да је утврђен вишак гласачких листића у кутијама и зато се и поновља гласање на 20 бирачких места што се никад није десило у Нишу, то је без мало 30.000 гласова, а то је једно Прокупље.

Било је вишка листића у општини Медијана борј 4 што сам вам и показао као и записник на једном бирачком месту, бирачко место број 3 као 1996. године преправљени резултати гласања. Показао сам вам како изгледа записник на Плаилули и то све у граду. Шта су тек радили по селима кад се ово дешава у централним градским општинама. Погледајте како изгледа извештај о резултату гласања, не постоји. Само списак оних који су присутни, а уопште нису потписали извештај.

Ради се о организованој крађи. Видите какав је ово "мени", ради се о разноврсности, никад није било овако разноврсно. И листићи фале, и у кутијама је вишак, а нема записника, записници преправљени. Ни 1996. оваква понуда на менију није била. Крунска ствар је та да су поништавали тамо где смо имали најбоље резултате. У Медијани где смо убедљиво други.Циљ свега овога је да имају апсолутну већини, 31-ог одборника у Скупштини Града. 

Антихристи могу да закажу изборе на овакав најсветлији празник, да ли ће бити у суботу или недељу ипак је празник"  рекао је резигнирано Бранислав Јовановић, један од челника коалиције "Ниш Мој град" и први човек НПС у Нишу.

Бобан Михајловић (СДС) каже, "Злоупотребили су бирачко право грађана. Ми ћемо са осталим странкама опозиције организовати састанак и договорити даље кораке везане за поновљено гласање. Сматрамо да је број бирачких места на којима се понавља гласање изузетно велики, да је критеријум о том како ће се поновити крајње дискутабилан, да имамо бирачка места на којима је у самом старту утврђен мањи број бирачких листоћа, а да тих места нема на овом списку .Таком да ћемо тражити увид у комплетан материјал од изборне комисије, како би смо договорили даље деловање.

   "Велики број притужби и неправилности је било. Озбиљан број људи је био под притиском на дан избора, ја предлажем да се избори у Нишу понове. Они имају већину у Градској изборној комисији. Избори у Нишу нису демократски и регуларни. Ми нисмо незадовољни бројем гласова који су људи дали нашој коалицији, већ сматрамо да СНС није добио гласова колико је утврђено. Сматрамо да је најпоштеније да се избори у Нишу понове, да евентуално посматрачи дођу са стране", изјавио је Миодраг Станковић, председник ГрО Демократске странке у Нишу.

Да подсетимо,

Како је саопштила Јелена Жарић Ковачевић, председник ГИК-а, у Нишу ће бити поновљено глсање за одборнике, на 20 бирачких места.

Ради се о 30.000 гласова, а проблеми су настали на 174 бирачка места, док се на 20 бирачких места, гласање понавља за недељу дана.

Из ГИК-а додају да се вишак листића појавио у четрири градске општине, осим у Нишкој Бањи где није било нерегуларности.

 


#   крађа   Бобан Михајловић   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   СДС   избори 2016   Јелена Жарић Ковачевић   ГИК   градске општине   Ниш мој град   Коалиција Ниш мој град   бирачка места   гласачки листић
@Mikica_S @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима