Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Као некада", бивше демократе на окупу у Нишу, за једне добро, за друге "већ виђено"

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Коалиција "Ниш, мој град" и Нова демократска странка Србије су потписале декларацију о сарадњи, истичући да у заједничкој сарадњи виде нову наду за град Ниш. Према наводима из Коалиције "Ниш мој град" Бранислав Јовановић није више њихов члан и излази на локалне изборе са странком "Ново лице Србије".

"Као некада", бивше демократе на окупу у Нишу, за једне добро, за друге "већ виђено"

У политичком вртлогу Ниша поново се чују звуци бивших демократских снага које су се окупиле под заједничким барјаком. Коалиција "Ниш, мој град" и Нова демократска странка Србије потписале су декларацију о сарадњи, истичући да у овој заједничкој иницијативи виде нову наду за град Ниш.

Ова најава долази у тренутку када је дугогодишњи партнер Коалиције "Ниш, мој град", Бранислав Јовановић, најавио да ће изићи на локалне изборе са странком "Ново лице Србије".

Ова политичка прегруписавања имају различите реакције међу грађанима Ниша. Док једни виде ово окупљање као позитиван корак ка променама и новим перспективама за град, други изражавају скептицизам и сматрају да је ово "већ виђено"

Коалиција "Ниш, мој град" и Нова демократска странка Србије 

У заједничкој сарадњи, како кажу, виде нову наду за град Ниш. Декларација коју ће имати прилику да виде сви грађани и која ће бити доступна јавности представљаће сублимацију свих неопходних елемената за развој Ниша као града наде, истиче Миодраг Станковић из Коалиције "Ниш, мој град".

Као народна посланица Новог ДСС-а, желим да чујем све проблеме наших суграђана и потрудићу се да их изнесем на виши ниво. За решавање тих проблема потребна нам је помоћ наших грађана. Зато молим све наше суграђане да се ујединимо и заједно решимо наше изазове, истиче потпредседница ИО Новог ДСС-а, Слађана Милетић.

Ми, заједно са коалицијом НАДА, желимо да створимо основу за будућност која носи име НАДА за све грађане, за једну поштену, честиту, одговорну и савесну власт. Верујемо да већ постоје темељи за то, наглашава Драгослав Ћирковић из Коалиције "Ниш, мој град".

Подсетимо..

Већина чланова Коалиције "Ниш, мој град" и Нове демократске странка Србије су бивши активисти и функционери ДС-а и ДСС-а у Нишу, некада заједничка ДС, настала 1990. године из обновљене Демократске странке чији су оснивачи били  Драгољуб Мићуновић, Коста Чавошки, Зоран Ђинђић и Војислав Коштуница и многи други, до 1992. године када се део чланова на челу са Војиславом Коштуницом одваја и ствара Демократску странку Србије.

Бранислав Јовановић и "Ново лице Србије"

На политичкој сцени Ниша формира се нова алијанса која ће се супротставити актуелној власти на предстојећим локалним изборима. Део коалиције "Ниш, мој град" удружио се са странком Ново лице Србије, најављујући заједнички наступ на изборима који ће се одржати у овом граду.

Бранислав Јовановић, добро познат Нишлијама од Вука Драшковића, до Млађана Динкића, сад већ "бивши" члан одборничке групе у оквиру коалиције "Ниш, мој град", истиче да нова формација има за циљ да спречи евентуално лоше последице које би могле да наступе након евентуалног одласка Српске напредне странке са власти. "Наша групација ће бити ту како не би дошли гори од претходне власти када Српска напредна странка напусти власт", изјавио је Јовановић.

Председник странке Ново лице Србије, Милош Парандиловић, наглашава да је позив отворен и за друге опозиционе странке да им се придруже у заједничком наступу. Такође, Парандиловић истиче да нова алијанса искључује могућност сарадње са Српском напредном странком, Социјалистичком партијом Србије, радикалима и Заветницима.

Ова најава представља нови талас политичких промена у Нишу, док ће се та алијанса суочити са изазовима предстојећих избора и покушати да привуче подршку грађана за свој програм и циљеве.

У сваком случају, политички амбијент у Нишу постаје све живљи, а грађани ће на изборима имати прилику да одлуче којој политичкој опцији ће дати своје поверење и подршку за вођење града у наредном периоду.


#   Ниш   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   Драгољуб Мићуновић   Коалиција Ниш мој град   Ново лице Србије
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима