Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Косовски специјалци се повукли са севера Косова

Bookmark and Share

Косовска Митровица 29.09.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Неколико десетина припадника косовских специјалних снага РОСУ повукло се са севера Косова где су боравили неколико сати. Они су јутрос ушли у Центар за екологију и развој спорта у том месту, распоредили се око вештачког језера и хидроцентрале Газиводе како би обезбедили трасу којом се кретао косовски председник Хашим Тачи током посете језеру.

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

Четворица радника бесправно задржана у Центру за спорт. Полиција у стању највише приправности, а Војска Србије у стању највише борбене готовости.

Око 60 припадника косовских специјалних снага јутрос је упало у Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку, а затим се распоредили око језера и хидроелектране Газиводе.

Припадници РОСУ упали су у Зубин Поток како би обезбедили трасу којом се кретао косовски председник Хашим Тачи током посете језеру, на којем је боравио до 14 часова. 

Тачи је рекао да није имао намеру да изврши провокацију и да неког изнервира већ да "види природне лепоте језера".

Тачијева посета веома је узнемирила и изненадила мештане Зубиног Потока. Како је за РТС рекао председник те општине Стеван Вуловић, то је био један ненајављен "упад највећег ратног злочинца".

Вуловић истиче да је у Зубином Потоку тренутно мирно а највећи проблем је, каже, био смирити становништво које је желело да "правду узме у своје руке".

Председник општине Зубин Поток демантовао је писање медија да има ухапшених у акцији РОСУ.

Информације о хапшењу демантовао је и заменик комаданта косовске полиције за север Бесим Хоти. 

Овим поводом огласио се и главни портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо који је рекао да та мисија није била обавештена да ће припадници РОСУ ући на север Косова.

Додао је да КФОР шаље своје јединице у Зубин Поток где ће испитати ситуацију.

Далибор Јевтић из Српске листе рекао је да је јутрос створена ситуација пуна тензија и да се није знало због чега су се припадници РОСУ упутили на Газиводе.

"Добро је да није дошло до реакције становништва и што се све завршило мирно. Оно што ми као представници Срба инсистирамо је мир", нагласио је Јевтић и додао да је можда је циљ јутрошњих дешавања био да се скрене пажња са протеста опозиције у Приштини. 

Раније данас, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је, поводом дешавања на Косову, наложио директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности.

Како је истакао, Министарство унутрашњих послова наставља да прати развој ситуације и предузеће све мере које држава буде наложила. 

Центар за екологију и развој спорта отворен је недавно, а председник Србије Александар Вучић обишао га је приликом последње посете Косову.


#   полиција   хапшење   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Хашим Тачи   Албанци   Косовска Митровица   председник општине   председник Србије   Марко Ђурић   Зубин Поток   Војска Србије   Газиводе језеро   специјалци
@avucic @nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима