Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Параламентарна опозиција тражи уградњу лифта у зграду Скупштине Ниша и одражавање седница у Официрском дому

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2020. Јужна Србија Инфо

„У згради Градске управе онемогућен приступ особама са инвалидитетом. У тој згради налази се највећи број управа и служби и то је најфреквентнија зграда у односу на све остале у Нишу. Зато је неопхдна уградња лифта", изјавио је поред осталог Миодраг Станковић одборник и члан коалиција "Ниш мој град".

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Изјаву преносимо у целости....

„Сведоци смо да је у згради Градске управе онемогућен приступ особама са инвалидитетом. У тој згради налази се највећи број управа и служби и то је најфреквентнија зграда у односу на све остале у Нишу где се обављају послови из делокруга локалне самоуправе. Како у згради има четири спрата, а потребу за обављањем послова има велики број људи, међу којима су особе са инвалидитетом, старије особе, труднице, родитељи са малом децом, од великог значаја је да се обезбеде услови како би сви они могли брже и лакше да приступе службама и органима Градске управе. Уградњом лифта решио би се проблем неприступачности појединим службама и олакшало кретање кроз градску управу.

Као одборник подносио сам амандмане којим би се определила средства за уградњу лифта. С обзиром да амандмани нису усвојени, овом одборничком иницијативом подсећам надлежне да је то проблем који није тренутно присутан, већ се ради о стратешком проблему који треба решити одмах. Предлажем да се средства обезбеде ребалансом буџета како би се до краја године почело са уградњом лифта или да се предвиде средства за ову намену приликом усвајања буџета за 2021. годину, како би уградња почела почетком следеће године. Како је у ранијем периоду, када је зграда у целости била реновирана, постојала идеја да се лифтови уграде, а изостала њена реализација, захтевам од надлежних да уградњу лифта ставе на листу приоритета како би се што пре решио проблем са којим се суочавају наши суграђани“ - изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша.

„Већ скоро осам месеци траје пандемија вируса Цовид 19. Кризни штаб прописао је мере које налажу обавезно ношење маски и држање дистанце од 1-2 метра, у затвореном простору. С обзиром да се седнице Скупштине Града одржавају у сали која је неусловна да би се испоштовале мере за заштиту од вируса Цовид 19, предложио сам да се седнице одржавају у згради Официрског дома.

Поред тога, недовољно велика сала онемогућава да се обезбеди потребна дистанца између одборника, а хол испред сале је изузетно мали, па постоји велики ризик од заражавања одборника, као и других учесника у раду Скупштине. Зграда Официрског дома је таквог капацитета, да је могуће да се створе услови да сви учесници седнице раде безбедно, уз све прописане мере предострожности. Стога, сматрам да је безбедније одржавати седнице Скупштине Града у згради Официрског дома, што сам иницијативом и предложио“ - закључио је Станковић.

 

 


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   Миодраг Станковић   Скупштина града Ниша   Коалиција Ниш мој град   лифт   Пашићева улица
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима