Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буџет арче за баханалије

rssBookmark and Share

Врање 16.01.2015. Ало

Повереништво СНС-а у Врању 16. јануара оптужило је у саопштењу за јавност руководство града за расипништво, арчење буџетских пара за баханалије и нову спиралу корупције.

Буџет арче за баханалије

Повод за бурно реаговање Савета за борбу против корупције је најава градских власти да ће предстојећи концерт Горана Бреговића 15 анонимних спонзора да плати 29.000 евра.

Врањски напредњаци кивни су на локалне властодршце и због арчења око 10.000 евра за организовање скупог новогодишњег коктела,на којем се у приватној кафани гостило више од 500 политичара, привредника, лекара, новинара.

- Постављамо питање: зашто спонзори концерта Горана Бреговића желе да буду анонимни. Да ли ја заиста у питању човекољубље и алтруизам, или нешто сасвим друго. Од градских власти захтевамо да објаве имена донатора који су финансирали дочек Српске нове године и наступ фолк певачице Љупке Стевић. Анонимни донатор за узврат од локалне политичке камариле нешто очекују. Због чега дародавци не стипендирају најбоље студент и ученике. Ако су већ толики добротвори зашто анонимни спонзори не улажу новац у хуманитарне акције. Све ово је само још један доказ да код “другова” нема политичке воље и жеље за борбу против корупције, јер су њен саставни део. Власт мора да буде транспарентна и обелодани имена спонзора “културних” манифестација. У нашој суморној стварности нема бесплатног ручка, концерта. Грађани заслужују бар мало истине од вас, јер је све израћенија нова спирала корупције - наводи се у саопштењу врањских напредњака.

Градоначелник Зоран Антић рекао је да ће поводом Дана града Горан Бреговић и његов Оркестар за свадбе и сахране да забављају Врањанце 30. јануара у Хали спортова. За хонорар ће спонзори да обезбеде 26.000, а за озвучење и бину три хиљаде евра.

- Ништа не кријемо. За финансирање Бреговићевог концерта јавило се 15 фирми из врањског краја. Спонзори инсистирају да буду анонимни. Испуњавамо њихову жељу. Уколико спонзори у међувремену одлуче супротно, објавићемо њихова имена - рекао је градоначелник Врања Зоран Антић.

Напредњаци су упозорили градске власти на (не)сврсисходност организовања великог новогодишњег коктела СПС-а у ресторану А2 у Врању у тренутку када су због мера штедње запосленима у јавном сектору смањене плате.

Ако одузмемо самопромоцију СПС-а и припреме пред предстојеће локалне изборе, не видимо ни један валидан разлог за трошење буџетског новца у време штедње и смањења плата запосленима у јавном сектору, истиче се у саопштењу Савета за борбу против корупције СНС-а у Врању.

 


#   Врање   СПС   СНС   Зоран Антић   корупција   бахатост   Горан Бреговић
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима