Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народна странка: Грађани Ниша уморни од јефтине пропаганде медија блиских режиму!

rssBookmark and Share

04.12.2017. Јужна Србија Инфо

У поплави вести о сукобима зараћених кланова унутар нишког СНС-а, о бахаћењу функционера власти на прославама широм Европе и о низу афера које потресају наш град, готово неопажено је прошла вест о низу судских одлука којима се лица повезана са режимом ослобађају оптужби за претње или насиље над новинарима, пише у делу саопштења ГрО Народне странке Ниш.

Народна странка: Грађани Ниша уморни од јефтине пропаганде медија блиских режиму!

Даље:

Најновији примери ове опасне тенденције су одбацивање пријаве против лица која су на Вучићевој инаугурацији напала новинаре, о чему постоје фото и видео-записи и бројна сведочења, као и одлука Касационог суда да ослободи оптужбе особе које су претиле уреднику „Јужних вести“, иако су те претње потврђене пресудом Вишег суда у Нишу.

Народна странка упозорава да овакво, нескривено амнестирање насилника од кривице представља директно охрабрење злостављања и насиља које ненародна власт спроводи над сопственим грађанима. Застрашивање грађана, новинара, полиције, па чак и судија, врло брзо ескалира у акте чистог терора.

Последица тога су мафијашки обрачуни, праћени паљењем аутомобила, каквима смо ових недеља сведоци на нишким улицама. Некажњавање оних који применом претњи и физичке силе ометају малобројне преостале припаднике независног и истраживачког новинарства у Србији Народна странка сматра очајничким покушајем уздрманог тоталитарног режима да угуши слободну реч и мисао у нашој земљи, јер режим заснован на лажима нема већег противника од истине!

Народна странка у Нишу верује да су грађани Ниша и Србије уморни од лажи и јефтине пропаганде државних и од власти контролисаних медија; згађени нарученим  коментарима СНС ботова, плаћених нашим парама, који навијају за једну или другу страну у насилној борби кланова унутар СНС-а; пуни презира према тежњи власти да информисање у Србији претворе у каљугу таблоида и вулгарних ријалити програма.

Грађани заслужују истинито и правовремено информисање и зато морамо, сви заједно, устати у одбрану новинарске професије од застрашивања и насиља којима их излаже владајућа клика. Јер некажњено насиље према новинарима само је први корак ка насиљу тоталитарне државе према свим својим грађанима!


#   СНС   Влада Републике Србије   медији   локална самоуправа   пропаганда   Народна странка
@sns_srbija @Vlada_SR @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима