Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народна странка поздравља долазак компаније "Хуавеј" у Ниш, али страхује од могућег "шпијунирања" грађана

rssBookmark and Share

Ниш 05.06.2019. Јужна Србија Инфо

У саопштењу прослеђеном медијима Народна страна - Ниш, поздравља долазак делегације компаније Хуавеј у Ниш, али и страхује од концепта “паметног града”, који по њима, ако не буде транспарентан могао би, да додатно задире у приватност грађана Ниша.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости..

Народна странка поздравља долазак делегације компаније Хуавеј у Ниш. 
 
Сматрамо да наш град има пуно потенцијала за стране инвестиције и жалимо што актуелна власт користи само део огромних предности које наш град има.  
 
Такође, жалимо што на преговорима са овом компанијом наш град заступају људи који су се у протеклим годинама показали некомпетентним, чак и недобронамерним (у случају аеродрома) према интересима грађана. Са те стране, Народна странка са нелагодом ишчекује резултате разговора поменуте компаније и представника града.  
 
У кабинету градоначелника кажу да ће од 15 понуђених могућности, бити изабране три које ће се имплементирати у Нишу. Нажалост, и даље није познато о којим пројектима је реч и какви би то системи могли бити инсталирани. 
 
С`обзиром на то да се конкретни подаци држе у тајности, Народна странка страхује да ће од гламурозног концепта “паметног града” Нишлије добити једино јавно имплементирање напредних надзорних система. Инострана корпорација ће наравно добити могућност да без озбиљних легалних процедура испитује и усавршава свој производ, док ће режим добити прилику да додатно задире у приватност грађана Србије. 
 
Народна странка захтева јавност уговора, како би грађани били упознати са понуђеним могућностима. Тражимо јавну расправу на којој би могло да се чује шта је тачно идеја концепта “Ниш - паметни град”, док по његовим улицама истовремено пси луталице развлаче кесе са ђубретом а коњске запреге их балегају.  

Сматрамо да би после одржавања јавне расправе по овом питању требало одржати локални референдум (што је иначе интегрална ставка локалног програма Народне странке), на коме би грађани могли да се изјасне за које су од 15 понуђених могућности, и да ли уопште прихватају идеју да Ниш постане “паметан град” по мери актуелне власти. 
 
 

Коментара: 0


#   Ниш   инвестиције   пси луталице   Народна странка   Хуавеј (Кина)   паметни градови
@StrankaNarodna @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима