Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народна странка против изградње гараже иза Народног позоришта

rssBookmark and Share

Ниш 09.09.2019. Јужна Србија Инфо

Народна странка - Ниш, у свом саопштењу медијима, критикује изградњу монтажне гараже у центру града иза Народног позоришта.

Народна странка против изградње гараже иза Народног позоришта

Саопштење преносимо у целости.

Власти у Нишу се налазе у хроничној фази своје бахатости. Уметање стамбено-пословних објеката тамо где им свакако није место, прескупо плаћање потпуно непотребних реконструкција тргова, мрљаво одрађивање поплочавања и асфалтирања, трошење новца пореских обвезника на лошу шминку док се град налази на ивици комуналне катастрофе... Сада и ово.

Без било какве јавне расправе и консултација са заинтересованим грађанима почиње се и са изградњом монтажне гараже иза Народног позоришта, у строгом центру града. Надлежни истичу како је у питању италијански концепт, усклађен архитектонски са околишем, да се користе најмодернији ’’алу-бонд’’ материјали... Заиста лепо звучи када се чује на локалној телевизији где нема незгодних питања и другачијег мишљења. Због тога и следи сцена као из стрипа Алан Форд.

- Хало Бинг... Цена? Права ситница. Само 333.333 динара по једном паркинг месту.

- Може! Платиће грађани. 

Народна странка сматра да је изградња поменуте гараже очигледан пример немара и бахатости власти, нарочито ако се узме у обзир да стамбене зграде Синђелићев трг 18 и Светозара Марковића 1, немају земљиште за редовну употребу, што је својеврстан урбанистички апсурд.

Такође, ако се погледају финансијски извештаји јавних предузећа а нарочито Паркинг сервиса, и лаику постаје јасно да је сврха постојања истих искључиво запошљавање партијских најамника.

Власт је оваквим својим планско-бахатим понашањем довела у ситуацију све грађане, да рецимо субвенционисане кредите за енергетску ефикасност, изградњу бициклистичких стаза, бесплатни јавни превоз, сматрају бајкама или утопијом. Чак и када има новаца у градском буџету, он се неплански троши а једина визија градских челника је како намаћи још који динар за даљу непланску и ненаменску потрошњу. И тако у круг.

Сигурно је да ће се некоме исплатити да одобри изградњу између две зграде у урбанизованом крају града попут Булевара Немањића. Сигурно је и то да ће се некоме исплатити изградња паркинга у строгом центру града, али је такође сигурно и да су грађани у оба случаја оштећени. У првом нематеријално, док су у другом буквално опљачкани.

Коментара: 0


#   Ниш   Јавна гаража   Народна странка
@StrankaNarodna @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима