Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе изражавају забринутост због стања у коме се налази СЦ Чаир

rssBookmark and Share

Ниш 14.07.2018. Јужна Србија Инфо

Демократска странка је јучерашњој конференцији за медије исказала забринутост за небригу актуелне власти по питању Спортског центра Чаир и зграде Спортског диспанзера.

Нишке демократе изражавају забринутост због стања у коме се налази СЦ Чаир

Саопштење преносимо у целости..

Визија Демократске странке је била да Спортски центар Чаир буде један од највећих, најлепших и најфункционалнијих у Србији. У њему се тренутно налазе стадион, спортска хала, хотел, спољни и унутрашњи базени, помоћни фудбалски терени, клизалиште и зграда спортске медицине. Све то је изграђено и реконструисано за време власти Демократске странке у периоду од 2008. до 2012. године. 

Спортски диспанзер је 2015. године знатно удаљен од Спортског центра Чаир. Исељен је и премештен у потпуно други део града, и поред тога што постоји зграда намењена за Спортски диспанзер, која је изграђена за време власти Демократске странке, по савременим критеријумима 90% завршена, и требало је још само 10% да се заврши и напуни опремом и стоји на услузи и спортистима из града Ниша али и целог региона. 

Актуелна власт очигледно мисли да наши спортисти не завређују адекватан третман. Идеја Демократске странке је била да се од спортског диспанзера направи Институт за спорт, који би потписивао програме за аматерско и професионално бављење спортом, праћење биомоторичких, физиолошких особина спортиста итд. То би био једини Институт за спорт и за спортску медицину у Србији. 

Шта се сада дешава са зградом Спортског диспанзера? 

До дана данашњег није предузето ништа да се запосли неколико доктора спортске медицине и да се коначно нова зграда спортског диспанзера приведе намени. Подсећамо нишлије да је зграда спортске медицине завршена у време власти Демократске странке. Сведоци смо да је зграда закључана и урасла у трње и да нема назнака да ће се ускоро отворити. Чак је и ватерполо савез изразио интересовање да се диспанзер опреми и да Ниш постане база за припреме ватерполо репрезентације. Питамо актуелну власт шта се више чека?

Да ли су тачне приче да се спрема продаја ове зграде? 

Шта се дешава са Стадионом Чаир?

Изградња стадиона “Чаир” је почела у време власти Демократске странке.

Започета је изградња модерних трибина и пратећих садржаја али је на жалост са променом власти 2012. прекинута даља изградња. Уложена су средства за сређивање источне, северне и јужне трибине, остала је неизграђена западна трибина. Од 2013. године, не да се не улаже у завршетак изградње стадиона него је и оно што је урађено потпуно руинирано, зато што очигледно о томе нико не брине. Да ли уопште постоји употребна дозвола? Очигледно да постоји проблем. 

Зато Градски одбор Демократске странке у Нишу апелује на градску власт да престане сваке године изнова и изнова да даје иста обећања и да коначно почне нешто да ради. Раднички се изборио за играње на европској сцени, али ће се пуно теже изборити са градским руководством да без страха чека одлуку УЕФА да ли може да игра на свом стадиону или не. Зато апелујемо на градску власт да се коначно укључи у проблем решавања и завршетка стадиона.  

 


#   Ниш   ДС   спортски центар   спортска хала   Градски одбор   Мића Јевтић   Чаир СЦ   Спортски диспанзер
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима